Effektiva ansiktsbehandlingar och hudvårdsprodukter – Anna testar

Ansiktsbehandlingar – är det något du brukar göra?

Från att aldrig varit på någon i hela mitt liv har jag provat två lyxiga ansiktsbehandlingar med bara ett par veckors mellanrum. För nja, jag har ärligt talat aldrig varit intresserad av hudvård, kanske för att jag inte haft några direkta problem med min hy. Jag har alltid haft runda, mjuka kinder, lite som att babyhullet inte vill släppa taget, haha. Och förmodligen hjälper all träning till att öka cirkulationen och utrensningen genom svett. Dessutom sminkar jag mig ytterst lite, vilket förmodligen också bidrar till friare passage i porerna.

Men. Kanske är det en mental grej, eller är det faktiskt så att min ålder börjar visa sig i form av slappare hy, större porer, rynkor och små plitar? Speciellt den här hösten har jag märkt skillnad, något som jag även tror beror på hormoner, skärmtid och stress. Därför var det lägligt att få i uppgift att testa olika behandlingar och hudvårdsprodukter inför artiklar till SportHälsa. Här berättar jag om mina upplevelser för dig som är nyfiken på något liknande.

Effektiva ansiktsbehandlingar och hudvårdsprodukter – Anna testar

Hudföryngrande ansiktsbehandling hos Victus Medical

Våra första ansiktsbehandlingar fick Derin och jag hos Victus Medical Group. Besöket inleddes med en konsultation, för att säkerställa alla medicinska delar och hittar rätt behandling för våra hudtyper.

Till Derin rekommenderade de Fraxium 1550 Fusion som ska bidra till hydföryngring, strama upp, minska porer och reducera rynkor – utan lång och jobbig återhämtningstid. Behandlingen ger en kraftig stimulering av kollagen- och elastinbildningen genom laser. I mikroskopiska behandlingspunkter, med en exakt precision, skapas en mikroskopisk skada som triggar igång kroppens naturliga läkningsprocess. Det medför en nybildning av kollagenfibrer som ersätter den gamla huden och ger en permanent hudföryngring, sträcker den slappa huden och ger en jämnare och fräschare hud med en fin lyster.


Jag fick prova en hudföryngrande IPL-behandling. Det är en intensiv behandling jämfört med en klassisk radiofrekvensbehandling, men inte lika effektiv som Derins lasermaskinerna. Här stimuleras främst det undre hudlagret. IPL-ljuset ger en värmeenergi i huden som kommer i kontakt med kollagenet och fibroblasterna i huden. Det resulterar i en spänstigare och fastare hud. Värmeenergin bidrar även till att det bildas en koagulation i huden där kärl och rodnade koagulerar, alltså drar ihop sig och kan försvinna. Du får en ökad blodcirkulationen, cellförnyelse som ökar lystern i huden och kan göra så att förstorade porer dra ihop sig.

Jag tyckte mest det var avkopplande och skönt när hon drog över huden med Cellox 20-maskinen. Som massage. Extremt ljust för ögonen, trots skyddsglasögon, men varken någon smärtsam eller långvarig behandling.

Efteråt! Lite röda, men visst syns en extra glow i huden? Känslan i huden var varm och stram, ungefär som när du är lätt solbränd. Sen krävs fler behandlingar för att se större skillnad på rynkor, acne och andra hudproblem, men jag tycker ändå min hud fått mer lyster och Derin är också nöjd.

För att förlänga effekten av behandlingen fick vi med produkter ur serien Solution by Victus att testa. Även när det kommer till den dagliga hudvården hemma är jag nybörjare, men speciellt det lugnande serumet, ”Keep it calm”, föll jag för. Det gör huden fräsch, skön och ska stimulerahudens naturliga förnyelseprocess och fuktbalans.Dessutom motverkar det negativa effekter av fria radikaler i huden, något jag behöver som sitter mycket framför datorn.

Omdöme: De jag mötte hos Victus är de både väldigt kunniga och trevliga, samt erbjuder senaste teknologin – både när det gäller apparater och produkter. De kan visa upp fantastiska resultat hos personer med exempelvis acne, gropig hud och pigmentförändringar, men det krävs ofta fler än en behandling för större resultat.
För priser och kliniker i din närhet, kika in här.

Djuprengörande ansiktsbehandling hos Cool Derma Company

I torsdags förra veckan besökte jag Cool Derma Company och kanske världens gulligaste terapeut – Shidrokh Ghawami. Hon välkomnade mig med största värme och proffsighet. En kvinna med service ut i fingertopparna – och humor. Jag klickade direkt med Shidrokh och tänkte att det inte spelade någon roll hur behandlingen var efter vårt inledande samtal. Hon hade redan fått mig på så bra humör.

Men behandlingen var också skön, i alla fall mestadels. Shidrokh gjorde en djuprengörande portömning som inleddes med ångning och att hon klämde ut pormaskar. Inte det skönaste, men jag gillar ändå när nyttan känns. Är det något jag fått mer problem med med åren så är det porer och små finnar.

Och belöningen fick jag efteråt, i form av en slags lympfmassage med en lite apparat. Lätta nyp i huden som ökade cirkulationen och minskade vätskeansamlingar i huden. Det om något såg jag tydliga resultat på efteråt, tillsammans med liknande glow som hos Victus.


Även här fick jag med mig företagets egna produkter för bästa effekt efter behandlingen, Skinfitness collection. Detta är en serie med inriktning på just dig som lever ett aktivt liv. Rengöring, ansiktsvatten/serum, kräm och tvättlappar för dig som vill slippa tusentals produkter och få bästa effekt av några få.

Omdöme: Efter behandlingen var jag inte alls lika svullen som tidigare, mycket vätska under huden hade masserats bort. Dessutom var huden synbart strålande, len och inga små finnar på näsan har dykt upp sen behandlingen. Produkterna kräver nog mer tid för att se någon märkbar skillnad med och eftersom jag inte haft några större hudproblem blir effekten inte lika tydlig.

Hur som helst var det en väldigt skön behandling och bästa tänkbara service. Rekommenderar varmt ett besök om du har problem med din hud och bor/är i Stockholm. Mer om Cool Dermas olika behandlingar och produkter kan du läsa här.

Noxidoxi – test av hudvårdsprodukter

Jag har även testat en tredje produktserie från det franska märket Noxidoxi – inriktat på detox och skydd mot föroreningar som huden möter dagligen. Att jobba förebyggande och ge dig de bästa förutsättningarna för en balanserad, ren och jämn hy med lyster.

Noxidoxi Detox Cleanser Makeup Remover

  • Rengöring som tar bort både föroreningar och vattenfast makeup. Den innehåller även C-vitamin som skyddar, olivolja som ger fukt och mandelolja som lugnar och mjukar upp. Pris ca 225 kr.
  • Omdöme: Den kändes fetare än andra rengöringsprodukter jag använt, men sminket gick lätt bort och den torkar inte ut huden. Skön känsla och bra den här årstiden.

Noxidoxi Pollution Detox Scrub & 1 min Mask

  • Peeling och mask som exfolierar och rengör på djupet. Du kan använda den som en peeling med små silicakorn och som snabbverkande mask med salicylsyra som tightar till huden. Pris ca 250 kr.
  • Omdöme: Super att skrubba bort trötta hudceller och med en mask som bara ska sitta på. Som 4-barnsmamma är min tid begränsad, men 1 minut har jag alltid. Upplever att huden får en fin lyster efter en omgång med den här produkten.

Noxidoxi Pollution Blocker Lightweight Serum

  • Serum med syfte att förbättra hudens struktur och ge näring på djupet med sina aktiva ingredienser som Papain. Detta både renar och bygger upp. Den innehåller även extrakt från granatäpple, vete som ger fukt och hyaluronsyran. Serumet ska även minska synlighet av porer och skydda hudcellerna. Pris ca 430 kr.
  • Omdöme: Serumet “sticker” lite på huden och används direkt efter rengöring. Det känns verkligen som att det påverkar huden direkt och lugnar den efter jag tvättat bort sminket. Att porerna minskat har jag inte sett, men behöver kanske användas längre än två veckor för att se större resultat.

Noxidoxi Radiance Booster Detox Cream

  • Mjukgörande ansiktskräm som skyddar mot föroreningar, stimulerar cellförnyelsen och tillför fukt. Papain rengör porerna och shea mjukar upp fina linjer. Pris ca 420 kr.
  • Omdöme: För det första älskar jag flaskor där du trycker fram en liten klick kräm istället för att pressa på en tub. Och den här produkten är lätt att smörja in, utan att ge någon fet hinna. Efter ett par veckor tycker jag huden känns mjuk och fin, trots kallare utomhus, resor och mycket skärmtid.

Noxidoxi Pollution Protection Lip Care

  • Ett läppbalsam som återfuktar och mjukar upp. Den reducerar och förebygger även fina linjer, ger fylligare läppar och en väldefinierad läpplinje. Applikatorn masserar huden och förbättrar effekten av den högdoserade och koncentrerade formuleringen. Pris ca 290 kr.
  • Omdöme: Spännande form med små plasttaggar på applikatorn, för att massera läpparna med. Krämen är också effektiv och för mig räcker det att ha på lite varje morgon och kväll för att undvika torra läppar.

Sammanfattningsvis: Samtliga av Noxidoxis produkter funkar bra för min hy, bevarar fukten och ger en fräsch look. Sen kan jag även behöva använda denna en längre tid för att se effekt på porer och rynkor, men det är helt klart en hudvårdsserie jag rekommenderar utifrån känsla och hudens utstrålning. Produkterna från Noxidoxi hittar du bl.a. på lyko.se.

Summering

Skönt och lyxigt, men nja – jag kommer alltid prioritera skönhet från träning och näringsrik kost högre än behandlingar och produkter. Det ger mig så otroligt mycket mer, men jag har ändå inte något emot att unna mig detta någon enstaka gång heller. Fortsätter tjata om att ”det ena inte utesluter det andra” och att alla få hitta det som passar en själv bäst.

Vilka erfarenheter har du av ansiktsbehandlingar och produkter? Dela gärna med dig. Det här är som sagt en helt ny värld för mig och vore intressant att höra vilka resultat du som testat detta mer regelbundet fått.

KRAM! /A

P.S. Detta är inte ett betalt bloggsamarbete utan tester jag gjort åt SportHälsa. D.S.

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras