Minska din stress med färre siffror – 5 egna exempel

Siffror!

Nödvändiga, men ändå så stressande ibland. ”Jag tänker inte lära mig klockan, för då kommer jag aldrig för sent..” sa Junior en dag på väg till skolan. Klokt, men klockans siffror om något är väl bra att ha koll på, för ett fungerande samhälle och i respekt till andra. Däremot finns det så många andra som jag väljer att inte lägga så mycket energi på – ibland på gott och ont..

5 siffror jag släpper

1. Pulsklockans. Kan vara ödet som gjort att både mina GPS-klockor och aktivitetsarmband gått sönder på ett eller annat sätt. Så nu springer jag mer på känsla, ibland backintervaller som jag visserligen räknar, men utan koll på puls eller hastighet. Det håller jag till någon gång i veckan på löpand istället.

Igår sprang jag veckans 1a löptur, helt utan koll på någon klocka. Spurtade uppför backarna, småjoggade ibland och ökade tempot när kroppen kändes pigg. Det behöver inte vara svårare. Men mycket av lättheten jag börjar få tillbaka kommer från passen då jag pressat mig lite extra. En blandning mellan njutpass och hårdare är det bästa för mig.

2. Vågens. Har inte vägt mig på över ett år och bryr mig ärligt talat inte vad siffran skulle visa. Jag trivs som jag är just nu, där jag kan äta det jag gillar utan att planera i detalj, sover gott, har nära till mina känslor, är tillräckligt stark, hyfsat mjuk och kan springa. Obegränsad kort och gott och även nöjd med hur jag ser ut.

3. Statistikens. Både min styrka och svaghet är att jag alltid varit passionsdriven. Tycker inte alls det är roligt att kämpa mot ”fler följare” etc., vilket kanske hade gynnat min karriär? Samtidigt inte, om jag tänker långsiktigt. Jag dör lite inombords av tanken på att sälja och förmedla något jag inte kan stå för, bara för att det lockar fler läsare.

4. Pengarna. Hör lite ihop med punkten ovan. Jag har aldrig drömt om en karriär där jag tjänar massa pengar, även om det såklart vore en trevlig bonus. Viktigast för mig är frihet och passion. Men eftersom jag har familj med 4 barn är det tryggt med en basinkomst. Och lyckan är ett jobb som både ger mig det, frihet (såklart under ansvar) och där jag får förmedla det jag brinner för.

5. Ålder. Du ser den kring mina ögon och alla mina ärr, men i själen är jag fortfarande 18. Känner mig betydligt yngre och mer levande nu än i perioder förr och är det något jag tror vi kommer värdesätta allt mer i framtiden är det livserfarenhet.

Siffror jag däremot gillar är dom på skivstången och vid andra styrkeövningar. Jag går verkligen igång på att lyfta så mycket jag orkar. I måndags blev det 5 set marklyft med 90 kg och 5 repetitioner på varje. Jag jämför aldrig mina siffror med någon annans, men bara vetskapen att jag har dessa krafter inom mig stärker mitt självförtroende. Dessutom lovande för framtidens äventyr, för att fortsätta fylla på med årtal är också siffror jag vill.

Hur känner du för siffror? Är det något du går igång på eller stressar det dig?

Kram! /A

Fler lästips:

4 kommentarer

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras