2 löplopp i sikte

Anna Lissjanis springer på fjället

Springdrömmar!

Har du några just nu, eller att se längta efter längre fram? Lopp, egna äventyr eller vardagliga älskvärdheter? Det du ser på bilden ovan är min just nu. Kanske ger jag mig ut redan idag, på skoterleden upp till Kvarntjärn där jag även springer sommartid.

Som du kanske sett har vi bilat upp till Jorm för att fira påsk. En högtid som för mig är starkt förknippad med snö, sol och gemenskap. Att vara ute hela dagarna och åka skidor, skoter, grilla, pimpla och hänga. Sen komma in sådär blossiga om kinderna efter reflekterande sol i snön och friska vindar, sjuka ner kring middagsbordet och äta gott och länge.

Ja, även någon springtur brukar det bli och jag har även några löplopp att se fram emot. Efter 2018, då jag sprang både en halvmara, helmara, Lidingöloppet 30k, ett 5- och ett 10-kilometerslopp, tänkte jag ta ett sabbatsår från loppspringandet. Men så kom två inbjudningar som jag inte kunde motstå att tacka ja till. Lopp är löpfest för mig, nu när jag släppt prestationspressen och går all in för att ha roligt!

2 löplopp i sikte

1. Tjejmilen 21K – en halvmara på Djurgården lördag 27 april. Det här är andra året loppet går och jag var även med vid premiären förra året. Då som nu springer jag som ambassadör för Plan Sverige vilket är en stor del i att jag vill vara med. Hjälporganisationen gör en stor insats för utsatta tjejer och det vill jag såklart uppmärksamma.

2. Ragnar – en lagstafett 15-16 juni. Det här är årets stora nyhet inom loppvärlden, att världens största stafett kommer till Sverige. Jag kommer vara med i influencerlaget med uppåt 10 personer.

“Packa in er i två bilar och spring stafett, dag, natt och dag längs de vackraste sträckorna sommarsverige har att erbjuda. Totalt ca 285 km. Ni springer en åt gången. Varje deltagare springer tre sträckor, på vardera mellan cirka 5 och 16 km. En äkta Ragnarstafett passar alla – inte bara vana löpare. De som springer kortast får ihop ca 20 kilometer totalt och de som springer längst kommer upp i nästan 40 kilometer totalt på de tre sträckorna. Sen. När ni är i mål. Då är ni äkta Ragnarianer. Och vill du springa ännu längre – anmäl ett ultralag – då är ni bara 5 deltagare i laget, ni springer samma bana men dubbelt så många sträckor.”

 

Hoppas vi ses vid något av loppen eller ute i skogarna. Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning