FILM: Bygg starka ben med viktplatta – benpass med 5 övningar

Ju enklare du gör din träning – desto lägre tröskel!?

Du behöver ju inte ett fullutrustat gym för att köra ett kul och effektivt benpass – eller annat pass för den delen. Din egen kroppsvikt räcker fint eller en vikt av något slag.

Gillar du att ta vad du har och träna, eller föredrar du blandad utrustning? Något av det bästa jag vet är att använda fantasin och kombinera ihop träningspass, vilket jag den här veckan gjort med en viktplatta. Har du inte någon tillgänglig funkar en kettlebell, hantel eller vad du har att tillgå lika bra.

Bygg starka ben med viktplatta – benpass med 5 övningar

  1. Knäböj med vikt i famnen
  2. Draken
  3. Sidoutfall
  4. Enbenshöftlyft
  5. Enbensknäböj / Rear foot elevated split squat

Upplägg: Kör klassiskt 3 x 12 repetitioner per övning och ben, eller som 3 cirklar med alla övningar direkt efter varandra. Vila en stund mellan varje varv.

Själv kommer jag INTE träna benen idag. I morgon är det dags att springa Tjejmilen 21k och jag behöver alla benkrafter jag kan få. Min löpform är inte vad den varit förr om året, så målet är att ta mig i mål och att inte jämföra med förra året. Då hade jag varit igång med långpass ända sen i julas, med siktet på Stockholm Marathon. Igår provsprang jag för att se om benen kommer ihåg hur man gör. Det gjorde dom. Det blir kul i morgon. Ses vi?

Önskar dig massor av härlig träning framöver hur som helst och en riktigt fin fredag! /A

Views All Time
Views All Time
50
Views Today
Views Today
2
3 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras