Mat på Mallis – ögongodis och idéer till dina kommande måltider

Godmorgon med en av dagens bästa måltider enligt mig – frukosten!

Håller du med? I alla fall efter att ha sovit ut, varit igång ett tag och med tid att sitta i lugn och ro, något vi har lyxen att göra när vi äter vår mat på Mallis. Det gick snabbt att vända dygnet till att vara vaken till kl 12 på kvällarna och sova till kl 8, mot vanligtvis kl 22 – 6 där hemma. Barnen är uppe lika länge, men sover till 10, så då brukar jag passa på att jobba och träna innan gemensam frukost.

Vi äter alla måltider under soltaket bredvid poolen och du säkert också känt smakar det ÄNNU bättre utomhus. Dessutom blir maten extremt fotovänlig. Rena drömmen för dig som äter med ögonen och en bloggare som mig. Här får du några måltidsförslag från vår mar på Mallis.

Mat på Mallis – ögongodisidéer till dina kommande måltider

Grekisk yoghurt med bär, nötter, frön och en variant av All Barn+. Minns du flingorna som även fanns i Sverige en gång i tiden? Jag och Jonas älskar dom, medan barnen tycker det är som ”torr kattmat”. Vad tycker du? Jag röstar för att matinköparna tar in dom igen.

Kycklingsallad med riven parmesan, bönor i olivolja, rivna morötter, sötpotatis och blandat grönt. Till det surdegsbröd med smör och bubbelvatten med rätt känsla. Min middag jag köpte med till flyget, där halva dressingen typiskt nog hamnade på tröjan.

Grillade burgare med cheddarost, bröd och färska grönsaker. Till det gjorde jag även fetaostsallad och en vitlökssås av grekisk yoghurt och pressad vitlök. Vår första Mallismiddag den här resan.

Poolfika. ”Albinomelon” och munkar. Glass blir det också en hel del, liksom kall Pepsi Max och andra frukter.

Hugo ”om blickar kan döda” Lissjanis. Värd ibland eftersom jag vill ha med honom också i min fotobank.

Köttbullar, pasta och valfri grön/gulsak. Till det hade vi visst köpt ketchup med överraskande hetta av tabasco i. Inte helt lätt att tyda förpackningarna på maten här, men det är lite av tjusningen.

Matig sallad med kalkon, stekt bladspenat, ugnsgrillade grönsaker, avokado, färsk lök, tomat, oliver och rostade solrosfrön m.m. Våra luncher blir ofta något snabbt och enkelt som detta, eller bara någon baguette och frukt. Ingen är direkt hungrig mitt på dagen då det är så varmt, men vi äter desto mer på kvällarna.

Äggröra med smält ost. Ibland till frukost och ibland som en snabb lunch. Jonas paradrätt.

Grillad kyckling med pommes. Till det guacemole, vitlökssås och sallad med bl.a. fetaost och avokado. Alltså, avokadon här är helt perfekt. Stor, utan en enda brun fläck inuti och krämigt god.

Bär och yoghurt i portionsförpackningar. Det finns så mycket fräscha grönsaker, frukt och bär här på ön som vi äter till alla måltider. Jag antar att det smakar så gott eftersom det är lokalt producerat och solmoget, d.v.s. inte plockat omoget och transporterat från andra sidan jordklotet. Även yoghurt, keso och fetaost är extra god här tycker jag.

Mat på Mallis i restaurangform? Det är också något jag hänvisar dig till syster Mias blogg för att få tips på, för vi tycker det är skönare att laga mat hemma. Äta i bikini och låta barnen hoppa i poolen om de inte orkar sitta still lika länge som oss vuxna.

Önskar dig en skön söndag. Kram! /A

2 kommentarer

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras