Fotbollsgrabbarnas fluffiga sockerkaka på Snäckö

Godmorgon med en fluffig sockerkaka, nu från Snäckö igen!

Igår kom vi tillbaka till pärlplatsen för 2a gången den här sommaren som jag kanske nämnt? Tyvärr har vi inte lyckats pricka in längre perioder här så som förra året, med två långhelger är inte fy skam. Den här gången eftersom Hampus fotbollslag är med i en cup här på Åland, alltså flera fina flugor i en smäll.

Sommaren då våra två äldsta tar ännu ett kliv från familjens ”viktighet”? Hugo är nämligen kvar hemma i Stockholm eftersom han själv har fotbollsträningar och matcher under helgen, men för att fylla ut barnaskaran är Hampus kompis Filip med oss. Han är en barndomsvän sen dagisstadiet och spelar i samma lag under cupen.

Från igår kväll sover grabbarna på hotell, men vi hann ändå med lite häng vid stugan innan. Bastu, bad och bakning. Hampus och Filip var sugna på sockerkaka och fixade den själva med ett recept du kanske minns sen tidigare här i bloggen? Nu i dubbel sats och en form som inte var gjord för sockerkaka, men som funkade fint ändå med lite längre tid i ugnen.

Fotbollsgrabbarnas saftiga sockerkaka

Ingredienser:

 • Smör och ströbröd/kokos till formen
 • 4 ägg
 • 4 dl socker
 • 6 dl vetemjöl
 • 4 tsk bakpulver
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 100 g smör
 • 2 dl mjölk

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form.
 2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
 3. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
 4. Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet.
 5. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om.
 6. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
 7. Grädda sockerkakan i ca 30-45 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är sockerkakan klar.

Stolta killar ställer upp framför bloggmammans kamera i solnedgången. Idylliskt när man inte ser spåren efter kakproduktionen i köket, haha.

Sen provsmakade vi inne i stugan. En mycket väl godkänd sockerkaka, förmodligen eftersom den var kryddad med Hampus och Filips bakmagi och intogs just här på Snäckö. Jag är så glad att få avsluta semestern på en av mina absolut favoritplatser på Jorden.

Idag ska vi heja fram fotbollsgrabbarna och fortsätta tanka energi inför nästa vecka då allt drar igång. Hoppas du också får en riktigt fin helg. Kram! /A

Fler goda recept att välja mellan:

1 kommentar

  Berätta vad du tycker

  Din e-postadress kommer inte publiceras