”Enkla passet” – när du har 10 minuter

Kontinuitet är king.

För ihållande träningsmotivation, daglig hälsa och framtida resultat. Och för det måste du ju både tycka att din träning är tillräckligt givande för att prioritera den och rent praktiskt hinna med i vardagen.

Jag älskar dagar med ”all tid i världen” att köra blandade favoritövningar, som igår på Kampementsbadets gym, men ser även fördelen i pass som rymmer mersmak. Att bara köra igenom på mindre än en kvart dagar med mindre tid, eller om träningssuget tryter. Alla älskar inte träning och det är fullt normalt, men alla kan börja. Eller åtminstone viga några minuter för att bygga kraft till annat älskvärt.

enkla passet

Ett av flera sådana, som det ”Enkla passet”, hittar du i boken Stor & stark – träningsguide för motvilliga.

Enkla passet

Välj ut fyra övningar. Gör 10 av varje i fem varv. Variera gärna övningar från gång till gång. Exempelvis:

  • 10 knäböj
  • 10 armhävningar
  • 10 rodd-drag med gummiband
  • 10 utfallssteg

x 4

”Det behöver inte vara svårare att få in vardagsträning” står det i boken och jag håller med. Träning ska inte vara krångligt och belasta oss mentalt. Hellre lättillgängligt, lite och ofta än hårt och sällan.

Kram och hoppas du får en stark start på nya veckan! /A

Fler träningsförslag, liknande enkla passet

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras