Stor & stark – träningsguide för motvilliga

”En bok som inte handlar om att höja sina krav, utan om att istället sänka ribban till en rimlig nivå och på så vis hitta kraften att utmana sig själv och växa..”

..läser jag i inledningen av nylanserade ´Stor & stark – träningsguide för motvilliga´ av Anna Suvanna Davidsson, Elin Junsjö Bjärkstedt och Jenny Brandt Grönberg. Elin är personliga tränaren jag känner genom vår gemensamma bransch och även från tiden jag praktiserade på STARK Magasin. Jag fick ett exemplar till SportHälsa som ivrigt lästes igenom. Jag har alltid gillat Elin och det hon förmedlar i sina texter, så att boken skulle vara både underhållande och samtidigt full av konkreta råd tvivlade jag inte på. Anna, författare och lärare, hade jag däremot inte koll på, men hon hade en precis lika härlig utstrålning IRL som på bokomslaget. Och en viktig historia däri, lyft av fotografen och bloggaren Jennys vackra bilder.

Det råder knappast brist på träningsböcker, men utmaningen jag ser är att nå dom som verkligen skulle må bättra av dom. Alltså, den som inte redan tränar. Jag (förmodligen du som läser den här bloggen också) som redan är inbiten suger ju åt mig det mesta som har med muskler, svett och endorfiner att göra. Men det är ju dom inte rör sig lika mycket, har ont, känner sig begränsade i sin kropp och osäkra på träning vi behöver nå.

Stor & stark är en kärleksfull och personlig träningsguide som hjälper dig att hitta din egen väg. Full av starka bilder, förståelse/igenkänning för tjocka och/eller den som ska börja träna. Ändå helt utan vikthets, perfektion och pekpinnar. Däremot rakt av användbara råd, intressant fakta, verkliga känslor, utmaningar, lösningar, smarta övningar och träningspass.

”När du lägger ifrån dig boken hoppas vi att du ser oss som två nya träningskompisar som hejar på dig när du jobbar på med ditt. Träning är en process och oavsett vilket mål du har satt upp så är faktiskt resan målet. Bär din träningsväska med stolthet och låt ingen lura dig att tro att du måste vara på ett speciellt sätt för att vara en tränande människa. Lek, experimentera och undersök tills du hittar din grej. Var snäll mot dig själv, och kom ihåg att träning funkar bäst om den är lagom hård, lagom kul, sker tillräckligt ofta och pågår över tid. Kärlek från Anna & Elin”

Förra veckan var jag på pressevent för Stor & stark och slogs av hur blandad folkmassan var. Människor från både träningsbranschen, journalister, konstnärer, you name it. En varm och välkomnande stämning, skålande i champagne och Ramlösa, skratt och tårfyllda ögon av tunga livshistorier. Precis som boken. Förståelse och öppenhet för olikheter, med gemensamma, stärkande nämnare.

Stor & stark – träningsguide för motvilliga hittar du i nätshoppar och välsorterade bokhandlar. Kram! /A

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.