Rörelserik – 52 utmaningar som får igång hela familjen

Med sorg över att det borde vara Terese och samtidigt en fin magkänsla.

Att kunna bidra med något så konkret som bilder till boken Rörelserik i den annars totala maktlösheten. Fortsätta sprida rörelseglädje med fokus på våra barn, precis som min älskade vän önskat.

Så gick tankarna den där sommardagen då jag var med och fotade bilder till övningsbanken i ´Rörelserik, 52 utmaningar som får igång hela familjen´. Boken Terese med tindrande ögon viskat var på g förra vintern, som nu färdigställts av fantastiska Jane. Vännen som kämpat så hårt med boken hela sommaren, full av minnen betydligt längre tillbaka i tiden än vad jag har ihop med Terese. Det måste ha varit tufft att ständigt påminnas om vännen som inte längre finns hos oss. Saknaden smärtar, hos mig med. Men jag är helt klart säker på att Terese känner glädje och stolthet över resultatet. Med all rätt!

 

Rörelserik – 52 utmaningar som får igång hela familjen

Har du och din familj svårt att hitta tid för rörelse i vardagen? Rörelserik 52 utmaningar som får igång hela familjen är en praktisk och inspirerande handbok full av olika aktiviteter som du och din familj kan göra tillsammans. Boken hjälper er att hitta nya sätt att aktivera er på och visar att det varken behöver vara komplicerat, dyrt eller tidskrävande att röra på sig.

Allt du behöver är en kropp och en vilja att må bra nu och i framtiden. Och kanske framför allt, en vilja att inspirera barn i din närhet till rörelseglädje för att ge dem de bästa förutsättningarna för ett långt och friskt liv.

Varje vecka får ni en ny aktivitet som inspirerar till rörelse, antingen inomhus eller utomhus. Boken innehåller olika svårighetsgrader som kan anpassas efter åldern på barnen, från den minsta till tonåringen”.

rörelserik Terese alven
Foto: Abilica Active

”Terese Alvén var träningsprofilen bakom bloggen sparkibaken.se, som i över 20 år inspirerade människor till ett hälsosamt liv utan pekpinnar, men med mycket rörelseglädje. Det här blev hennes femte och sista bok, utgiven postumt till förmån för Cancerfonden”.

Vägen till rörelserikedom tänker jag går via glädje, gemenskap och förmåga, men kräver också att vi ger våra barn och unga möjligheterna. Kunskap, lust och trygghet till att röra på sig, samt nycklar för att göra det. Här hittar du ett filmklipp som beskriver rörelserikedom bra och Terese bok hjälper oss med dagliga idéer.

Foto: Jane Haglund.

Vid ett besök på sjukhuset lovade jag även att sprida boken till så många som möjligt. Det skulle jag gjort oavsett för min vän och ett viktigt ämne. Så, med en av bilderna ur den, slår jag ett slag för att du köper ´Rörelserik 52 utmaningar som får igång hela familjen´. Den kommer ut vecka 43, men finns redan nu att förhandsbeställa på Adlibris eller på Bokus för 199 kr. Samtidigt som du får massor av inspiration och konkreta lösningar för ett rörelserikt liv bidrar du till Cancerfonden dit pengarna går.

Kram! /A

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.