Bli hälsoklok med veckans blogg, instagramprofil och ljudbok

Torsdag och på tiden med en lista?!

Tycker du inte? Förr i tiden hade jag en varje måndag, men sen kom annat emellan. Idag vill jag i alla fall ta upp tråden med samlade tips för att bli hälsoklok i vår digitala värld. Vad jag menar med det förstår du längre ner, men kort förklarat har jag samlat några personer jag rekommenderar dig att följa. Mycket eftersom de har ett sunt helhetsperspektiv på hälsa och lämnar space till egna svar. Bra magkänsla, ärlighet, hetsfritt och typiskt kvinnlig styrka är gemensamma nämnare för dessa inspiratörer.

Bli hälsoklok med veckans blogg, instagramprofil och ljudbok

sara dahlström, fitnessfeministen

Veckans blogg

Fitnessfeministen – Sara Dahlström. Du har väl knappast missat att vi gjort denna kanonrekrytering till SportHälsa efter sommaren? Eller hennes inspirerande Instagramprofil?

Fitnessfeministen fullkomligt exploderade på sociala medier för några år sedan. Hon utmanar kroppshets och bilden av den tränande människan. Hennes relation till sin kropp har en lång och brokig historia. En hjärntumör på hypofysen förändrade hennes liv och kropp. Trots utmaningarna med att leva med en svår sjukdom har Sara ofta beskrivit att sjukdomen fick henne att älska sin kropp. Via sina sociala medier har hon påverkar många att även de älska och acceptera sina kroppar.

Text ur Derins intervju med henne efter bloggflytten. Och översta bilden är från hälsomässan förra året då jag var tvungen att säga hej. Vi är olika på många sätt och samtidigt inte. Jag känner igen mig i mycket i Saras texter och inspireras dagligen av hennes ibland rebelliska klokheter, som uppmuntrar till att stå upp för sig själv. Nu även IRL, som PT på Rosa Skrot där jag också jobbat en gång i tiden. Följ Sara i hennes blogg full av stärkande tankar och konkreta träningstips här på SportHälsa.

madeleine rybeck

Veckans instagramprofil

Madeleine Rybeck. Hälsoinspiratören, personliga tränaren och kostrådgivaren med fokus på kvinnlig styrka. Madde inspirerar dagligen med tänkvärda texter, träning- och kosttips, dessutom i sann entreprenörsanda. Flera av hennes inlägg på bloggen får man betala en mindre summa för att ta del av, vilket inte är mer än rätt om man inte redan tjänar pengar på sin content via en portal eller liknande. Alltså en förebild i branschen på flera sätt, men på Instagram är allt gratis. Ta del av Maddes upplyftande tankar här!

Veckans ljudbok

Bli hälsoklok: Lofsans bok om hållbar livsstil. Jag har ganska nyligen börjat lyssna på Lovisa Sandströms senaste bokbebis (som även finns i fysisk form), men är redan hooked. Det är inte en vanlig träningsbok i bemärkelse ”tips och övningar” utan tar upp alla aspekter inom hälsa. Olika scenario, utmaningar och helhetsperspektiv.

”Vi utsätts många gånger varje dag för budskap om hur vi ska träna, äta, och leva för att må bra. Samtidigt som vi vet vad vi behöver göra är det väldigt svårt för många av oss att få till det. Varför? Lovisa Sandström har jobbat som personlig tränare under många år och i den här boken delar hon med sig av sina allra bästa råd kring hur man hittar en träning som verkligen fungerar och som håller över tid – en hållbar livsstil helt enkelt. Det handlar om hur mycket du måste träna om du inte rör dig annars, för att vara ”skyddad” mot det farliga stillasittandet, hur du planerar och verkligen genomför hållbar träning, och varför du bör börja där du är, inte där du vill vara. Hur stress och sömnbrist påverkar inte bara vår vardag utan också våra träningsresultat. Detta är inte en vanlig träningsbok, utan en faktaspäckad och viktig genomlysning av en rad hälsoaspekter i våra liv. Lär dig av Lovisas bästa knep – som hon använt på ett stort antal människor genom åren – och hitta dina nycklar till vad som verkligen fungerar!”

Fördelen med just ljudbok är att du kan kombinera lyssnade med en promenadpaus från kontorsstolen. Tränar gör jag ofta, men regelbundna rörelsepauser under arbetstid är utmanande för mig. Detta är ett av alla intressanta ämnen som tas upp i ljudboken som motiverar mig till en liten tur runt kvarteret. Läs eller lyssna på den här!

Apropå Rosa Skrot, tjejgymmet där Sara är personlig tränare – här en tbt-bild till 2012 då Lovisa och jag jobbade där. Mycket har hänt under åren, framför allt har vi blivit äldre och aningen hälsoklokare. Kram! /A
3 Comments
  1. jag köpte lofsans bok, men lyssnade på den o har redan en lista på personer som ska låna den fysiska… den är så tänkvärd o så viktigt i det samhället vi lever i idag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.