6 Instagramkonton med träningstips för din hemmaträning

Var du hittar inspiration till hemmaträning?

Ja, det är ju sällan redskapen du saknar va, utan motivationDärför vill jag ge dig tips på några av alla Instagramkonton med träningstips från en intervju i Svenska Dagbladet som undrade: ”Hur kan man som nybliven hemmatränare hitta rätt bland alla träningsprofiler?” 

– För dig som nyligen börjat träna kan det vara bra med ett relativt blandat konto som mixar inspiration med olika typer av övningar och tips om aspekter som kost och vila. Men är du redan inbiten löpare är det kanske mer relevant att följa mer nischade löparkonton, var mitt svar.

Instagramkonton med träningstips

Extremt svårt att välja ut några få eftersom jag plockar bitar från väldigt många, så jag raddade upp ett 30-tal konton jag gillar haha, men fick banta ner till 6. Om du inte redan följer…

6 Instagramkonton med träningstips för din hemmaträning

@lofsans / Lovisa Sandström: Hon har lång bakgrund och bjussar på bred kunskap om träning, med matnyttig inspiration, särskilt för kvinnor. Har även skrivit bra böcker om bl.a. mammaträning och löpning.

@erik.borjesson / Erik Börjesson: Personlig tränare med många inlägg för oss som jobbar med träning, men också med bra tips för den vanliga motionären. Här ligger fokus på övningar, inte så mycket personligt.

@idabolsson / Ida B Olsson: Många peppande och inspirerande inlägg, en del tips på övningar men inriktar sig även på den mentala biten, som att sänka kraven och inte göra träning till ett så stort projekt.

@breakitandyouwillmakeit / Elin Härkönen: Ett konto som har gått från yoga och rörlighet till en större bredd och andra viktiga hälsoaspekter. Allmänt positiv känsla och även en hel del tips för handstående.

@johannahector_ / Johanna Hector: Yogainstruktör med lång erfarenhet och en skön kaxighet, mest inriktad på kvinnor och kvinnors hälsa. Kör också digitala klasser på bl.a. @yogobe och @mymowo .

@elminasaksi / Elmina Saksi: Ett rent löpningskonto, med övningar i löpstyrka som går att göra hemma, inspiration till olika löpupplägg och inlägg från alla hennes lopp. Dessutom väldigt vardagsnära och glad (bloggar här på SportHälsa dessutom).

Själv föredrar jag en mix mellan personliga inlägg från vardagen, så att man lär känna den som skrivers mentala aspekter, men även rena Instagramkonton med träningstips och övningar. Sen följer jag även en del profiler för att de är vänner inom branschen, andra för bra kunskap och vissa för att dom gör mig glad och peppad. Även om jag inte tränar exakt som de konton jag följer kan de ändå förmedla mycket energi och träningsglädje.

Vilka Instagramkonton med träningstips gillar du? Och varför? Något konto du vill tipsa mig om? Skriv gärna i en kommentar. Kram/A

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.