5 expresspass – effektiv träning på 30 minuter

Expresspass!

När du har gott om träningslust, men ont om tid och idéer. Eller när du har gott om tid, men även en massa annat härligt du vill göra. Jag har gått från första exemplet till nu under barnens påsklov – det andra. Här i Jorm har jag betydligt mycket mer tid att träna än i Stockholm och vill inte vara utan träningen helt, men älskar även all familjetid. Därför brukar det bli kort och effektiv träning på Jormgymmet, löpning eller skidåkning tidigt innan alla vaknat till liv.

Undantaget var det du ser på översta bilden – ett långpass löpning över Blåsjöfjället i söndags morse. Samma tur som jag och Elin sprang förra året, nu under ännu finare omständigheter. Eftersom jag ska springa Tjejmilen 21K om två veckor och inte kört något långpass löpning under våren kändes det tryggt att ha ett sådant i benen. Och jag kunde ju inte få en bättre dag eller miljö att springa på. Första biten var inte så kul, i skugga genom byn och ca 3 km uppförsbacke, men sen obeskrivbart magiskt. Totalt 19 km och mestadels på en gnistrande skoterled.

Annars har jag hittills kört en kort skejttur och på hotellgymmet i Sundsvall ett snabbpass med hantlar. Här fler exempel på upplägg jag gillar när tiden är knapp, men träningslusten hög.

5 expresspass – effektiv träning på 30 minuter

1. För styrka, självförtroende och mjukhet: En tung basövning (så många set du hinner) med rörlighetsövningar mellan. Exempelpass med skivstång här.

2. För snabbhet, puls och endorfiner: 1-minutersintervaller med 30 sek vila mellan varje. Löpning, cykel, rodd eller vad du gillar.

3. För uthållighet och hjärnvila: simning, längdskidor, roddmaskin eller assault bike. Bra helkroppsträning utan att du behöver tänka, med jämnare puls än intervaller.

4. För explosiv power: kontrastträning – en tyngre övning i superset med en explosiv. Ex. Chins + boxjump, knäböj + burpees, dips + kettlebellsving. Ett pass för hela kroppen med 6 övningar hittar du här.

Det blir ofta mycket superset för mig när jag kör mina kortpass. Här körde jag axelpress + hantelflyes, bröstpress + omvända flyes (bild ovan), hantellyft framåt + hantellyft åt sidan + hantelrotation bakåt. Älskar den här typen av träning, som ger mer energi än den tar.

5. Under- och överkroppspass med mig hos MyMowo

Vill du att jag guidar dig genom ett helt pass? Sedan tidigare har du kunnat träna ett kettlebellpass med fokus på överkroppen hos MyMowo* och idag lanseras mitt andra med fokus på underkroppen – 2 perfekt program för dig som tränar hemma. Och nu kan du prova dessa och övriga pass gratis i 30 dagar, sen är kostnaden 99 kr/månad, utan bindningstid eller uppsägningstid. Registrera dig här och ange koden: anna2019 (med små bokstäver).

Glad träning bästa du. KRAM! /A

*MyMOWO är just en träningssajt där du hittar hundratals enkla, roliga och effektiva hemmaträningspass. Träning olika former, med olika redskap och inriktningar, allt från 5 till 30 minuter. Du kan streama passen direkt via din dator, telefon eller läsplatta och köra utifrån dina personliga önskemål och behov.

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras