Hur mer #fuckithumör kan förbättra din hälsa

Tänk: ”Sätt på skygglapparna mot omvärlden kör ditt eget race!”

För jag är säker på att en stor del av allt mer psykisk ohälsa i samhället beror på stress, från oss själva och allt omkring. Plus det här då, för dig som gillar det konkreta. Press och förväntningar på hur vi bör vara och göra – både på jobbet/skolan och privat. Att vi jämför oss med alla ”perfekta liv” på Instagram, just nu toppat av en herrans massa jultraditioner. Inom hälsobranschen även många pekpinnar hur du ska tycka och leva. Träna hårt och gärna inspirera andra, men utan att hetsa. Äta nyttigt, men regelfritt och avslappnat. Vara vältränad, men inte sticka ut från mängden. Inte bry dig om hur du ser ut, men vara snygg. Alltså: träna lagom, äta lagom, dricka lagom, vara lagom glad, lagom fåfäng..

..LAGOM!

Ursäkta, men jag DÖR en smula inombords. Lagom är moget och sunt i många sammanhang, men när det blir för förnuftigt kan jag bli barnsligt tvärtemot. Och jag tror somliga av oss behöver skapa vår egen väg mer än andra, beroende på vår personlighet. Det är ok att tippa över lite för mycket åt ett håll ibland för att lära sig och på sikt jämnar det ut sig.

Ok. Här visar jag själv upp stylade bilder, fixad och fotad av världens bästa Derin, men jag tycker ändå dom uttrycker det jag vill komma till – att vi (på motorcykel eller inte) ska köra vårt egna race. Bry oss mindre om vad andra tycker, vilket automatsikt blir ett steg ut från flocken mot den du faktiskt är. Mot dina personliga behov.

#fuckithumör

Vet inte om du fattar vad jag vill komma till, men är på ett jädrans #fuckithumör (en tagg jag börjat köra med på Instagram) som alltid den här veckan på månaden. Ja, även annars då och då. Känner för att trotsa allt och alla som säger åt mig hur jag ska vara och göra, vilket både är befriande och energisparande. Mindre övertänkande, mer action och framför allt – mer JAG!

Det gäller även julen, där jag struntat i många traditioner för att det varit stressigt med mycket annat. Gäller även mina egna kontrollbehov, som att släppa allt och festa loss en natt. Samma sak vid träningen. Jag har alltid en vag plan, men den ändras lika ofta som den följs. Jag försöker gör mitt bästa för stunden och mindre utifrån egna och andras förväntningar.

Rekommenderas. Även rött läppstift eller annat du känner dig fab av, oavsett plats och veckodag. Puss! /A

Fler lästips om mental hälsa

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras