”För-jul” och träningsavslutningar – helgen ur mobilen #83

SÅ mycket LIV.

Så mycket content och så lite tid att visa dig den – summerar helgen bra. De senaste dagarna har varit intensiva, vilket resulterat i en full kamera och tomt flöde. Eller, bloggen uppdateras och Instagram med, men när det händer mycket runt mig skriver jag allt mindre personligt. Lägger upp träningstips, recept, tävlingar och annat ”matnyttigt”, men inte mycket egna tankar eller om IRL-livet. Kan vara ett sätt att spara energin till det viktigaste, vilket alltid är att rekommendera. Och när jag hunnit landa och ladda finns desto mer att berätta. Som nu.

Istället för ett vanligt helgen-ur-mobilen-inlägg släpper jag en hel bildbomb från helgen till dig som vill hänga med.

”För-jul” och träningsavslutningar – helgen ur mobilen #83

Rivning av pepparkakshuset i fredags. En stående tradition, förutom att bygga det, är att banka sönder och äta upp pepparkakshuset helgen innan vi reser till Jorm. Vi har verkligen valt det roligaste av traditionerna om jag får säga det själv, allt annat får blir som det blir. Den riktiga julstämningen får vi ändå i Jorm.

Lördagsjogg. Regnet har öst ner nästan hela helgen, men en timmes spring funkar ändå tycker jag. Ibland än i sol tycker jag, mer uppfriskande och snabb blir man. Känns i alla fall så, för det är inte läge att stanna för att ”lukta på blommorna” och bli ännu blötare. Bra energiboost och dessutom en bra mental uppladdning inför allt annat.

Uppvisning för Jonnas gymnastikgrupp. Efter lunch visade Jonna och övriga i Hoi Polloi´s förening upp vad de lärt sig under terminen. Du ser kanske hur nervös min pepparkaka var, men det gick såklart super. Jag är glad att Jonna, som alltid varit blyg och försiktig inför nya människor, vill vara med på det här. Det är inget krav från föreningen (eller oss föräldrar) och jag ser hur stolt och glad hon blir.

För-jul. Direkt efter gymnastikuppvisningen åkte vi till syster Mia, Thomas och kusinerna Olivia, Hjalmar och Ella för att fira julafton i förskott. Dom reser inte upp till Jorm i år, så det här blev vår egna slags Julafton. Med mumsig tapas…

..UNO-spel..

..halvtraditionell julmat. Rekommenderar den här rödkålssalladen

..och läcker efterrätt. Den här kommer jag berätta mer för dig om.

Istället för vanliga julklappar hade alla (över 8 år) fått köpa varsin julklapp för 100 kr som vi la under granen. Sen fick vi dra varsitt nummer och i turordning välja en klapp under granen – eller sno från någon annan (innan öppning). Blev både skratt och gråt, men även efter öppning får man byta med varandra så alla blir nöjda. Faktiskt riktigt roliga saker man kan hitta som passar olika åldrar för bara en hundring. Jag fick en enormt skön hårmassagepryl (på bild i det här inlägget).

Jag hade även med lite bonuspresenter som jag ville att min systers familj skulle få. Boken Rörelserik, 52 utmaningar som får igång hela familjen t.ex…

..en Abilica HopScotch till Hjalmar och Ella..

..och lite andra prylar till tonåringen du ser i vänstra soffan, Oliva. Mina egna får vänta till ”gammeljulen”.

En syskonbild vid granen var stående när jag och Mia själva var små, så det fick det också bli ihop med ett par av barnen. Dom roligaste bilderna hamnade dock inte i kameran, utan i minnet och magen. Många goda skratt, som vanligt i detta sällskap ♥.

Söndag morgon – fotbollsavslkutning för Junior. Redan kl 9 var vi på plats i tältet på Hjorthagen där killarna körde sista träningen, fick pokaler för sin fina kämparglöd och vi fikade. Mysigt och viktigt tänker jag, att inte bara köra på utan även reflektera och ge barnen insikt om hur grymma dom är.

Egen söndagsträning då? Jodå, jag snodde åt mig en 20 minuter mellan fotbollen, Jonnas gymnastik och annat. Good enough somliga dagar.

Det var den långa om min helg, hur har din varit? Berätta gärna om du vill och orkar, men oavsett vill jag önska dig en riktigt grym ny vecka. Kram! /A

 

2 kommentarer
  1. Min helg var jättebra! Var med två kompisar och käkade lunch samt spelade brädspel på lördag eftermiddag innan jag cyklade hem, duschade för att ha förfest hos en annan kompis där vi slutade som nio personer. Lek, dricka och snack – perfekt innan utgång. Sov sedan lagom länge under söndagen då jag pluggade lite innan en trerättersmiddag väntade med tre andra kompisar. En riktig kompishelg 😄

    Tack för att du delar med dig av ditt liv Anna 💗

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras