Påsken 2020 i bilder – gamla traditioner i nya former

Inte som vanligt, men ännu lever påskhoppet.

En av alla traditioner hemma i Jorm, men som även funkar i Stockholmshemmet som du ser.  Liksom mycket annat. Påsken 2020 kommer vi förmodligen minnas, oavsett om det är för det tråkiga läget med alla sjuka och saknade närstående eller/och med erfarenhet av att det går att tänka nytt. Skapa sig en glad påsk på andra sätt, så länge hälsan är i behåll. Så här har påsken 2020 sett ut för mig.

Påsken 2020 i bilder – gamla traditioner i nya former

Långfredag

Istället för en skidtur på fjället startade jag dagen med ett varv i Lill-Jansskogen. Fantastiskt fint nu när blommor och löv precis slagit ut, men den dagen var energin inte på topp. Fick bli mysjogg varvat med fartlek när kroppen kände för att gasa. Skönt ändå. Bara att vara i skogen och kunna springa, vilket jag inte hade gjort mycket på sistone.

Sen bakade Jonna och jag påsktårta. Resultatet ser du lite längre ner, men här alltså grunden och receptet hittar du här. En mandelbotten med chokladkräm över. Yum!

På eftermiddagen åkte vi till Yoump i Gustavsberg för att leka av oss i en nästan folktom hoppark. Precis som på andra platser har stället begränsat antalet som kan vara där samtidigt såhär i Coronatider, vilket ger gott om utrymme att hoppa loss. Ett par kompisar var med och barnen helt lyriska. Skuttade sig så svettiga att Jonna var tvungen att köpa en t-shirt när den långärmade tröjan blev för varm. Ja, även roligt för oss vuxna. Jag älskar känslan av att ”flyga”, även om jag är långt ifrån lika modig som barnen.

Efteråt blev det svalkande slush. Och är det inte lite påskglad färgskala på den?

På kvällen körde vi knytkalas med grillning hemma hos goda grannar. Hampus och Filip går i samma klass och vi umgås även med familjen via deras fotbollsspelande, så smitta varandra med virus var ingen orolig för. Det har vi redan gjort i så fall.

En supertrevlig kväll med massa smarrig mat och snack om både allvarliga och roliga saker. Känns som att alla uppskattar att träffas IRL extra mycket just nu.

Påskafton

En lärdom för oss med en sammansvetsad familj och traditioner är hur den som INTE har detta kan må under högtider som påsken. Ensamhet och tomhet. Jag saknar mina föräldrar i Jorm och tycker det är sorgligt att dom får sitta själva dessa dagar. Vardagar är ju förväntningarna mindre och även jag ser fram emot när påsken är över. Vår blev ändå väldigt lyckad och jag är tacksam över att ha syster Mia med familj relativt nära i Sollentuna.

påsken 2020

Stockholm bjöd på strålande väder så att vi kunde sitta ute och njuta och äta vår (betydligt mindre än mammas, men ändå goda) påsklunch. Och även våra föräldrar var med på ett hörn via FaceTime. Kändes nästan som att ha dom hos oss.. ♥

påsken 2020 påsken 2020

Och tänka sig – påskharen hade varit framme och ”värpt” ägg även i Sollentuna! Barnen fick kartor och hjälptes åt att leta i trädgården. Svårt att fånga på bild p.g.a. enormt ivriga.

påsken 2020påsken 2020

Fler harar blev det på tårtan. Här ser du slutresultatet på det jag och Jonna påbörjade dagen innan, där dekorationen var mer populär än själva bakverket hos vissa.

påsken 2020påsken 2020

Dagens sport blev påskpingis. Perfekt med ett minibord ute på altanen där alla spelade till och från. Somliga stunder i t-sirt, andra i fleece då solen gick i moln och det blåste upp. Lite ”påsk-i-Jorm-feeling” på det med.

Och när vi är inne på ”nytt” passar även katterna Frida och Pelle in, två färska familjemedlemmar i det här hemmet. Förstnämnda väldigt kelig, medan Pelle fortfarande är lite skygg och höll sig i källaren. Gissa om vi är kattsugna nu, men jag vill kunna ge en katt friheten att springa ut om den vill. Svårt i en lägenhet i stan.

Påskdagen

Efter sovmorgon stack jag ut på en kravlös löptur runt Djurgårdskanalen. Hade absolut inga förväntningar efter rundan två dagar tidigare, men det kändes riktigt bra. Såpass att jag vågade mig på 10 stycken 1-minutersintervaller med 30 sekunders lätt jogg mellan varje. Underbar känsla att kroppen äntligen är på g igen efter några sega veckor med lugnare träning pulsmässigt. Visst är det jobbigare med intervaller än en mysjogg, men jag älskar samtidigt att explodera upp i fart med kraft i hela kroppen. Dessutom ännu ett bevis på att det alltid vänder uppåt efter en svacka.

Resten av dagen gick i lugna lunken. Jonna hade gymnastikträning, grabbarna gick själva ut och spelade fotboll och strax blir det hämtmat i soffan. Ännu en skön sak med den här påsken – kravlös och stressfri. Det blir som det blir helt enkelt och jag tror vi alla kommer uppskatta våra gamla traditioner mer efter sabbatsåret påsken 2020. Kanske även ta med oss nya, eller åtminstone inse att det kan vara helt ok att byta plan.

Om – hur har du firat? God fortsättning på påsken eller hur man säger. Kram! /A

2 kommentarer
  1. Vilken härlig påsk! Vi firar inte precis påsk i min familj men jag och min syster bakade en vit blondie med glass och hallon – supergott 😄

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras