När du har rester av tillagad fisk hemma, eller köper någon rökt varnar..
..gör en fiskpudding med chiafrön vettja! Länge sen för mig, trots att det är en av mina favoriträtter. Helst av mammas kokta röding, men rökt makrill eller lax är också gott. Och i tider då olika slags puddingar av chiafrön är trendigt fick jag en idé att göra en mer matig chiapudding med fisk. En modern fiskpudding helt enkelt – med ännu mer goda fetter än originalet. Ät som den är, som pålägg på en smörgås eller tillsammans exempelvis sallad, ris eller kokt potatis. Snabb och enkel att röra ihop.
Fiskpudding med chiafrön
Ingredienser, 1-2 port:
- 1 rökt makrill (eller annan valfri, tillagad fisk)
- 3 hela ägg
- 0,5 dl chiafrön
- 1 näve bladspenat
- salt & peppar efter smak
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser och häll i en ugnssäker form med bakplåtspapper (då lossnar puddingen lätt).
- In i ugnen på 175-200° i ca 15 minuter tills äggen stagnerat.
- Ät direkt eller lossa puddingen från formen när den svalnat. Stelnad går den att äta med händerna som en macka.
Denna fiskpudding med chiafrön blev knaprig med god smak av makrill. Formatet blev som en fast pudding – smidig att ta med i matlådan eller att snabbt värma på hemmakontoret. Nästa gång ska jag göra samma, men med lax. Tror det kan bli ännu godare.
Hoppas det smakar om du provar receptet! /A
oooh, ny header! fint!!
Tack Sara! Vill locka fram den blå himlen 🙂
Ser smarrigt ut 🙂
Kul och innovativ twist! Tack för tips. Den ska jag testa;)
Hälsningar, Emma
Spännande combo! 🙂
Spånnande..
Vad skulle man kunna byta ut makrillen mot för att få ett vegetariskt alternativ..?
Kram Linda
Spännande recept, det ska jag testa! 🙂