FILM: 6 kombinationsövningar med gummiband

kombinationsövningar med gummiband

Ett sånt här – långt, mjukt gummiband!

Tror det är min favorit bland alla modeller, som passar utmärkt för det mesta – exempelvis kombinationsövningar med gummiband. Miniband är smidiga för många benövningar tycker jag, praktiskt att dom sitter ihop i en cirkel, men ofta för korta och hårda för övningar med större rörelseomfång. Det tjockare bandet jag visat dig ett överkroppspass och ett underkroppspass med funkar bäst vid tuffare tag, som motstådslöpning och hjälp vid pull-ups. Och det jag håller i här, lite mer elastiska och tillräckligt långa, lämpar sig fint för övningar med stort rörelseomfång och för mindre starka muskelgrupper tycker jag. Sen går det ju även att knyta ihop och använda på liknande sätt som ett miniband.

Här visar jag dig 6 kul kombinationsövningar med gummiband av den längre modellen. Kanske inte dom mest effektiva övningarna för ”bodybuilding”, du orkar ju mer när du fokusera på en sak i taget – utan balansmoment. Men för att involvera dina coremusklerna mer, balansen som sagt och förmågan att jobba med hela kroppen på en gång, är kombinationer som dessa bra. Och roliga tycker jag, eftersom dom är annorlunda och utmanar en på andra sätt än när det ”bara” är tungt.

O.B.S. Filmen är i dubbel hastighet mot verkligheten. Speciellt i övningar med balansmoment kan det vara bra att köra lite långsammare.

6 kombinationsövningar med gummiband

  1. Dragon squat + axelpress
  2. Utfall + bicepscurl
  3. Draken + smal rodd
  4. Smal armhävning + rumpspark
  5. Sidoplanka + baksida axeldrag
  6. Båten + hög rodd

Förslag på upplägg:

Jobba 45 sekunder/övning och sida, med 15 sekunders vila mellan varje. Upprepa 3 ggr/övning eller 3 varv. Och blir det för vingligt – kör en del av övningarna i kombinationen för sig.

Kram och lycka till om du testar! /A

P.S. I filmen kör jag mina kombinationsövningar med gummiband och matta ur Abilicas nya ECO-serie. Toppen att allt fler företag tänker miljövänligt och hållbart tycker jag. Om du är ute efter hemmaträningsredskap rekommenderar jag dessa varmt. D.S.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras