FILM: 5 knä-, höft-, rumpövningar med miniband

Ett problem kommer sällan från själva promlemområdet..

Och flera har efterfrågat rumpövningar med miniband, vilket är ypperst effektiv träning mot knäproblem. Ja, även att stärka och stabilisera kring höften och vaderna, eller tvärtemot öka rörligheten. Strama sätesmuskler, utsida lår och fotleder kan också ge knäproblem, varför varierad träning är guld för hållbarheten.

Du som följer mig på Instagram har kanske sett att mitt ena knä strular lite igen. Att det var svullet och ömt när jag kom tillbaka till stan, förmodligen p.g.a. mycket utförslöpning och att jag slarvat med min ”knee care”, alltid viktig eftersom mitt ena ben är längre än det andra. Och eftersom jag pronerar, har stela fotleder och inte blir yngre.

Rehab- och prehabträning är inte alltid den roligaste, men ofta viktig för att kunna göra det roliga. Dessutom GÅR det att hitta former som ger samma härliga känsla som all annan slags träning.

Miniband är ett av alla smarta redskap som du enkelt kan ha med dig var som helst och köra riktigt effektiva pass med. Mitt är med på Åland där vi är nu för att jag vill fortsätta ta hand om mitt knä och allt däromkring. Innan resan filmade jag några övningar där jag visar hur, 5 knä-, höft- och rumpövningar med miniband.

5 knä-, höft-, rumpövningar med miniband

  1. Sidogång, 10 steg åt varje håll.
  2. Draken, 10 framåtfällningar för varje sida.
  3. Rumpspark, 10 för varje sida.
  4. Liggande sidospark, 10 för varje sida.
  5. Höftlyft med sidosteg, 10 steg ihop och isär.

Upplägg: Kör övningarna direkt efter varandra. Vila 1 minut och upprepa 3-4 varv. O.B.S. Filmen är i dubbel hastighet mot verkligheten. Plocka ut dom övningar du gillar eller kör allihop, i din egen takt. Heja! /A

Om du gillar filmen rumpövningar med miniband kanske även dom här är något för dig?

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras