Varför äta något halvgott om du kan äta något supergott?
Som en blåbärspaj, lika näringsrik som en vanlig yoghurtskål eller smoothie. Yes. Det var egentligen inte tanken när jag rörde ihop den här delikata rätten, men det blev så smarrigt att jag är tvungen att dela med mig. Med ett namn på engelska dessutom, eftersom jag tycker det låter ännu godare så. Prova och se om du håller med!
Blueberry Chia Pie – hälsoboostande blåbärspaj
Ingredienser:
- 1 dl blåbär
- 2 msk chiafrön
- 0,5 dl mjölk, vanlig, mandelmjölk eller vad du gillar
- 2 dl vaniljkesella
- 1 dl granola alt. exempelvis havregryn, nötter och frön.
Gör så här:
- Värm hälften av blåbären så att de blir lösa och blanda med chiafrön och mjölk. Låt stå en stund så fröna sväller.
- När du ska äta – klicka på vaniljkesella, värm och lägg på resten av blåbären och granola, alt. exempelvis havregryn, nötter och frön.
Kombinationen varma blåbär med knaprig granola och vaniljkesella fick mig att minnas tillbaka till dagen hemma hos Milla en sommar. Vi hängde en hel dag vid hennes pool på Ingarö, grillade, gick en promenad och avslutade dagen med en gudomligt god blåbärspaj.
Den här chia- och granolavariantet går inte upp mot vänners sällskap och ”äkta” paj av egenplockade blåbär med vaniljglass, men som frukost eller mellanmål – världsklass. Kanske något att prova av säsongens bär, eller när som med köpta? Löjligt enkelt, gott och fullsmockat med bra grejer för kroppen.
Med den önskar jag dig en riktigt fin dag. Godmorgon! ♥/A
Låter gott!
Tänker på en frukost med vaniljkesella, grönt äpple i bitar och kanel. Smakar oxå (kind of) äppelpaj… 🙂
Malin – ja, det är också en god grej! 🙂
Mums vad gott det lät! Måste nog köpa hem lite blåbär och testa 🙂
Cherie – blåbär gör det mesta lite godare, så det rekommenderar jag 🙂