Blåbärssmoothie med chiacrunch – recept

Sugen på smooooooothie till söndagsfrukost!?

Eller en annan dag. Då ska du läsa vidare, för längre ner bjuder jag dig på en supergod, mättande blåbärssmoothie med chiacrunch. Ett omformat recept från det Derin och jag mixade ihop till kommande artiklar för sajten i fredags. Som du kanske sett tidigare är hon en av mina närmsta vänner och f.d. kollega på SportHälsa, men bloggar fortfarande hos oss och är öppen för samarbeten. Nu anlitade vi henne alltså som fotograf och stylist av 6 smoothierecept, vilket jag är enormt glad för.

Inte bara för att hon är proffsig, utan för alla timmar ihop. Som alltid låga skämt och höga skratt när vi är tillsammans, plus inarbetat teamwork och bra jobbresultat som du kommer kunna se framöver. Derin stylade, filmade och fotade..

..jag plockade fram ingredienser, läste recept, såg till att allt var i bild och diskade. Och här alltså ett rekommenderat recept på blåbärssmoothie som både smakar gott, är fullproppad med näring och som du står dig på ett tag.

blåbärssmoothie

Blåbärssmoothie med chiacrunch

Ingredienser, 1 portion:

  • 1 fryst banan i bitar
  • 1 dl frysta blåbär
  • ½ avokado
  • ½ dl havregryn
  • 2 msk chiafrön
  • 2 tsk honung (för sötare smak, kan uteslutas)
  • 2-4 dl valfri mjölksort (mängd beroende på hur tjock du vill ha den)

Gör så här:

  1. Lägg i alla ingredienser i blendern, utom 1 msk chiafrön och några blåbär att toppa med.
  2. Mixa till önskad konsistens.
  3. Häll upp i en mugg eller skål och strö över chiafrön + blåbär. För en ännu mer mättande variant kan du även toppa med ex. granola, andra bär, nötter, kokos eller vad du gillar.

Sist vi sågs var det vin, cider och drinkar vi skålade i – nu supersmoothies. Oavsett vad det är i glasen, partynatt eller jobbdag, har vi lika kul ihop. Älskar att hänga med Derin! ♥

Servera, drick eller ät och njut! /A

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras