Smoothie bowl med blåbär och mandel


Till din frukost, mellanmål, som enkel lunch eller kvällsmål..

..en smoothie bowl är himla smidigt och smarrigt! Inte bara tillagningsmässigt, utan spis/ugn/micro, utan eftersom du kan ta det du gillar och har hemma. Det är fortfarande säsong för varm mat, i alla fall här i Stockholm där snön kommit tillbaka, men att mixa frusna bär är ändå för gott att låta bli. Det blir ju nästan som glass och går snabbt att göra på morgonen. Här hittar du en smoothie bowl med frysta blåbär och banan som bas, men tar du färska bär är frusna bananbitar ett tips.

Men vad är skillnaden mot en vanlig smoothie? Konsistensen har jag fattat det som. En smoothie bowl är tjock och äts i skål med sked, medan du dricker en smoothie med sugrör. Jag föredrar skedvarianten och gillar därför den nya bowltrenden.

Smoothie bowl med blåbär och mandel

Ingredienser:

 • 1 banan
 • 1 dl frusna blåbär
 • 2 dl vaniljkvarg
 • 2 msk chiafrön
 • 0,5 dl keso
 • 2 msk sötmandel
 • 1 msk solroskärnor

Gör så här:

 1. Mixa banan, blåbär, kvarg och chiafrön.
 2. Häll i en skål och toppa förslagsvis med keso, sötmandel och solroskärnor, granola, kokos eller annat gott du har hemma.
 3. Ät gärna med sked!

Hoppas det smakar om du testar! Och som sagt – du behöver inte alla ingredienser jag hade i, utan kan ta det gilla och du har hemma. Andra slags frysta bär, annan smak på kvarg o.s.v. Godmorgon och trevlig helg! /A

Fler recept på smoothie bowl /smoothie:

2 kommentarer
  1. Linda – ja, jag gillar också! Går ju snabbare när en är på språng att dricka, men vid lugn & ro är bowl gott & går att toppa med crunhiga grejer.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras