Godmorgon på grötens dag!
Men jag vill bjuda dig på en snäppet modernare variant av den traditionella havregrynsgröten – Overnight Oats. Frukosten som är supersmidig, smarrig och enkel att förbereda kvällen innan. Sen lätt att plocka fram ur kylen morgonen efter och äta med olika slags topping. Inget jag brukar göra så ofta, men ibland kommer jag på den igen. Den här gången stötte jag även på ett så läckert recept med rårörda hallon som jag var tvungen att prova. Rekommenderas!
Overnight Oats med rårörda hallon
Ingredienser, 2 port:
- 2 dl havregryn
- mjölk av något slag (växtbaserad, vanlig eller en blandning)
- ½ dl solroskärnor
- ½ dl pumpakärnor
- 1 tsk flytande honung
Rårörda hallon:
- 100 g hallon
- 1 tsk flytande hallon
Topping, ex:
- mandel
- färska hallon
- pumpakärnor
- russin
- flytande honung
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser till overnight oats i en bunke eller portionsskålar. Ställ i kylen några timmar eller över natten.
- Rör ihop hallon och honung till rårörd sylt.
- Servera den kalla gröten med rårörda hallon och valfri topping. Ringla gärna över lite extra honung.
Bär är alltid gott ihop med havre tycker jag, men även olika sorters nötsmör eller rivet äpple med kanel. Fler förslag hittar du bland länkarna nedan.
Önskar dig en riktigt fin dag nu. Kram! /A
”Kallgröt” är toppen tycker jag, både till frukost och mellis. Själv föredrar jag chiapudding gjord på grädde, vatten och alltid med lakritspulver. Favorittoppingen är mango och hallon. Till Lill-Stina gör jag kall barngröt (pulver semper) som jag ”trimmar upp” med lite kokosgrädde och serverar med små hallonbitar och en stor klick frukt-/bärmos 🙂
Många bra tips, tack för dom Sara! 🙂