Overnight Oats med rårörda hallon – recept

overnight oats

Godmorgon på grötens dag!

Men jag vill bjuda dig på en snäppet modernare variant av den traditionella havregrynsgröten – Overnight Oats. Frukosten som är supersmidig, smarrig och enkel att förbereda kvällen innan. Sen lätt att plocka fram ur kylen morgonen efter och äta med olika slags topping. Inget jag brukar göra så ofta, men ibland kommer jag på den igen. Den här gången stötte jag även på ett så läckert recept med rårörda hallon som jag var tvungen att prova. Rekommenderas!

overnight oats

Overnight Oats med rårörda hallon

Ingredienser, 2 port:

 • 2 dl havregryn
 • mjölk av något slag (växtbaserad, vanlig eller en blandning)
 • ½ dl solroskärnor
 • ½ dl pumpakärnor
 • 1 tsk flytande honung

Rårörda hallon:

 • 100 g hallon
 • 1 tsk flytande hallon

Topping, ex:

 • mandel
 • färska hallon
 • pumpakärnor
 • russin
 • flytande honung

Gör så här:

 1. Blanda alla ingredienser till overnight oats i en bunke eller portionsskålar. Ställ i kylen några timmar eller över natten.
 2. Rör ihop hallon och honung till rårörd sylt.
 3. Servera den kalla gröten med rårörda hallon och valfri topping. Ringla gärna över lite extra honung.

overnight oats

Bär är alltid gott ihop med havre tycker jag, men även olika sorters nötsmör eller rivet äpple med kanel. Fler förslag hittar du bland länkarna nedan.

Önskar dig en riktigt fin dag nu. Kram! /A

Fler goda frukosttips

3 kommentarer
 1. ”Kallgröt” är toppen tycker jag, både till frukost och mellis. Själv föredrar jag chiapudding gjord på grädde, vatten och alltid med lakritspulver. Favorittoppingen är mango och hallon. Till Lill-Stina gör jag kall barngröt (pulver semper) som jag ”trimmar upp” med lite kokosgrädde och serverar med små hallonbitar och en stor klick frukt-/bärmos 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras