8 övningar med foamroller – och fördelarna du får

övningar med foamroller

Kan man gifta om sig med en sån här?

Jag ÄLSKAR känslan av att rulla ut stela muskler och låsningar, därför var övningar med foamroller solklart som veckans träningsprogram. För dig som också vill ha en skönare känsla, eller åtminstone efteråt. Riktigt stela partier kan vara en smärtsam historia att rulla över, men känslan efter och syftet är gott. Som minskad skaderisk, ökad prestation och snabbare återhämtning efter annan träning t.ex. Att ”rulla ut” sina stelheter är bra av flera anledningar.

övningar med foamrollerMin absoluta favorit är den du ser på bilen ovan. Åååå. Skulle kunna ligga så en timme eller två.

Fördelar med foamroller / SFMR

  • Korregerar obalans i muskulatur
  • Ökar rörelseomfång i våra leder
  • Reducerar ömhet i muskulatur
  • Reducerar belastning i våra leder
  • Reducerar neurologisk överaktivering
  • Förbättrar neuromusulär funktion
  • Bibehåller normal funktionell muskellängd
  • Förbättrar densiteten i muskulaturen

Dessutom är det ju smidigt att man kan ge sig själv massage. Helt gratis dessutom, och du måste inte ha en rulle även om det är mest bekvämt. En vanlig tennisboll funkar också bra, även om det kan göra väldigt ont med en så liten och hård boll, om man inte tar det lugnt.

Med detta i ryggraden (!!) får du här ett program med 8 övningar med foamroller för hela kroppen. Jag har tidigare visat dig några övningar i en film, där kan du också kika om det är svårt att förstå, men här med förklarande text och bilder att spara ner.

övningar med foamroller

övningar med foamrollerProgram skapat i ExorLive.

8 övningar med foamroller

  1. Baksida lår
  2. Rumpan
  3. Utsida lår
  4. Vader
  5. Bröstrygg
  6. Ländrygg
  7. Lats
  8. Framsida lår

Hur? Rulla fram och tillbaka över mjukdelarna (d.v.s. inte på skelettdelar) 30-60 sekunder per övningar eller tills spänningarna släpper.

övningar med foamroller

Foamrolling är plågsamt skönt i en märklig kombination. Prova? Kram! /A

P.S. Vill du lära dig mer om få tips på övningar rekommenderar jag boken Sportmassera själv med redskap av  Erik Börjesson. D.S.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.