FILM: Träna på en stol – 20 minuters underkroppspass

* I betalt samarbete med Reebok *

underkroppspass

Vila, jobba, äta, stretcha..

..OCH så kan du köra ett underkroppspass på en stol. Ja, jag har ju tidigare visat hur du kan träna med fokus på överkroppen och nu är det alltså dags för ett underkroppspass på samma stol.

Ditt kanske mest lättillgängliga gym, eventuellt på sportlovet eller hemmakontoret? Eftersom extra många även tränar hemma p.g.a. rådande tider är det där, med så enkla medel som möjligt, jag vill visa olika möjligheter. En stol funkar finemang som träningsredskap, så den och 20 minuter är det enda du behöver för..

Träna på en stol – underkroppspass på 20 minuter

  • 45 sekunder hög planka med snabba steg
  • 10 excentriska enbensknäböj /ben (ta ev. hjälp av andra benet på vägen upp om du behöver)
  • 10 stol over head squat
  • 10 reverse elevated split squat /ben
  • 10 båten på stol med bensträck

Förslag på upplägg: Så många var varv du hinner på 4 minuter, vila 1 minut och fortsätt där du slutade x 4 = 20 minuters effektivt underkroppspass. Heja!!

Varför? En stol har du ofta nära dig och är himla bra på många sätt: jobba, äta, TRÄNA, stretcha på. Dessutom krävs ofta något slags redskap/pryl för att komma åt vissa delar av kroppen, samt göra övningar lättare eller tyngre. Och kul annorlunda?

Prova gärna och tipsa gärna fler om mina träningsprogram, du hittar dem även på Instagram @annajonasson.se Kram och hoppas du får en fin fredag! /A

Fler träningssätt med en stol hittar du här:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras