Veckans träning och vardagsrapport #13

Framåt..

..mot påsk, struktur och annan slags längtan. Javisst går veckorna fort, på gott och ont? Jag känner att jag inte hinner med allt jag vill, är det något du också upplever? Samtidigt är jag glad att steg för steg komma närmare att få bitar på plats i mitt Stock Home, ”varannanveckaordning” med barnen och i slutet av den som kommer – ännu en tripp till Jorm om alla är är friska. Men innan vi rusar vidare ger jag dig en återblick på veckan som gått..

Veckans träning och vardagsrapport #13

• Träningen har sett ut som den brukar. ”Så vad är det?” kanske du undrar, vilket även en Instagramläsare gjorde i ett DM. Om min veckoplanering, vilket passar bra att besvara här. När jag är på hemmaplan innehåller en vecka vanligtvis:

  • 2 löppass (1 mysjogg, 1 med intervaller av olika slag)
  • 2 crossfitpass (när i stan och inkl. lång rörlighetsdel i 1)
  • 2 egna tunga och lugna styrkepass (inkl. rörlighet)
  • 1 vilodag
  • (yoga när jag har möjlighet, men har just nu inget gymkort med gruppträning)

Samma sak förra veckan, men allt (träningsform/vilodagar, intensitet, tid, upplägg..) skrivet ”i blyerts”. Det händer ofta att jag ändrar efter dagsform, barn, jobb, plats etc, men ofta ser det ut så här. Och när jag reser bort är det snarare familj/miljö/dagsplan.. som styr. Jag hoppas t.ex. få fler skidturer än den jag åkte med Elin på sportlovet – längtar.

• Barnen ser jag också fram emot mer tid med på lovet. Visst har dom varit mycket hos mig den senaste tiden, förra halva veckan och hela för storbarnen (även nu för Hugos del), men det är skillnad att vara lediga ihop. Jag har lite dåligt samvete för att vi inte hittat på något roligt nu när det varit så mycket fix med lägenheten och andra vardagsbestyr. Dessutom längtar vi alla efter tid ihop med mina föräldrar och syrrans familj. På torsdag och fredag reser vi norrut uppdelade på olika sätt, OM alla är friska vill säga. Coronatest är planerade precis som inför förra resan.

• Maten fick sitt uppsving under veckan. Med det menar jag – tog mig mer tid för tillagning, njutning och finess. Kanske inget revolutionerande, men laxen blev ändå till laxpasta och blodpuddingen fick en ny touch av röd- och grönkålslingonsallad. Ben & Jerry´s är dock en klassiker jag aldrig vill förändra, liksom shake mushi. Det ingick också i veckomenyn.

• Jobbet har haft sina utmaningar. Dels är det trist att min chef har så kämpigt efter sin knäoperation, vilket även påverkat mig och kollegorna. Dels hade jag strul med Facebook och kunde inte publicera inlägg på SportHälsas Facebooksida i början av veckan, vilket är superviktigt för vår marknadsföring och trafik till sajten. Tänk vad sårbart det digitala kan vara, men det ordnade upp sig till slut. Viktigast är ändå IRL-livet, så nu håller jag tummarna för att Oskars knä läker som det ska.

• Boendet har verkligen gjort framsteg. I veckan fick jag både ett stort lass med hemleverans, plus att jag hakade på Jonas för komplettering. Under helgen har ny matta, spelstol till barnen, lampor m.m. kommit på plats och nu är det mest min byggingenjörsbror jag ska byta tjänster med (inredningsfix mot middag är ett rimligt byte va? :)). Behöver hans hjälp med att borra upp endel saker, men sen börjar bilden av mitt drömkrypin bli komplett. Så kul. Lovar dig ett inlägg med före- efterbilder framöver.

• Måendet har är väl – som för dom flesta av oss – gått uppochner. Gissar att fler än jag är lite extra svajiga p.g.a. allt kring Corona? Jag tror även jag har någon släng av pollenreaktion, plus trötthet av hela seperationskarusellen, men mår annars helt ok. Flera roligheter framför mig gör stor skillnad, liksom att jag trivs så bra här hemma och med mina nära.

Ja, det var lite av mycket från min förra vecka. Som vanligt får du gärna berätta om din i en kommentar, det är så kul att höra. Och nu kör vi en ny fin en va? Kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras