Veckans träning och personliga vardagsrapport #16

Både bra och blä.

Tänkte skriva att jag ”bollade över barnen” till Jonas i fredags som en passande inledning till bilden, men blev själv illamående av orden. Fick tillbaka klumpen i magen. Just att barnen slits mellan 2 hem är min största sorg i den här seperationshistorian. Det gör ont i hjärtat att inte finnas där för dom varje dag, samtidigt som jag vet att jag inte är oumbärlig. Dom har ju en omtänksam pappa också, är stora, allt mer självständiga och vi alla kommer in i bättre rutiner snart. Och som jag skrev på Instagram – sömn och annan ”selfcare” hjälper. Trollar inte fram några älskade ungar, men humör. Ork och klara, positiva tankar.

Här lite mer om allt från veckan som gick..

Veckans träning och personliga vardagsrapport #16

» Träningen har gått bra. Jag har ökat vikterna och minskat antalet repetitioner vid min egen styrketräning, kört 2 kul och givande crossfitpass då jag fått med mig flera ”aha-teknik-tips” och strax – sprungit veckans 2a löppass. Backintervaller väntar efter frukost nr 1.

» Barnen var hos mig fram till i fredags. Eller Hampus kom först i tisdags efter några dagars egentid hos sin pappa, vilket också är fint att kunna ge honom och syskonen nu för tiden. Inte lätt att brottas med 3 varje dag, alla behöver bli sedda och hörda. Annars omväxlande mysigt med krävande att ha dom här, men mest mysigt. Och jag är glad att dom börjar hitta sin plats, kunna slappna av mer i det nya.

» Hemmet har det inte hänt så mycket med under veckan, eller jo – lite. Jag har äntligen lyckats få ner några felbeställda mojänger till garderoben i sin trånga kartong. Lyckades beställa dessa (??) + spegelglas till hallgarderoben i för litet format, så planen är att åka till Ikea och byta dom senare idag. I övrigt har jag ännu en gång rensat ur garderoben för att få mer plats och stuvat undan lite vinterkläder. Får se om dom behövs ändå..

» Jobbet är väl det som är sig mest likt från förr. Eller, utöver just nu deltiden på SportHälsa har jag tränat en ny PT-klient på Gärdet. Hade sagt till mig själv att inte ta på mig mer jobb innan jag kommit helt iordning med allt, men kunde inte. Så himla roligt och spännande att hjälpa människor mot sina mål, en ära. Ja, även bra ekonomiskt förstås, som ensamstående nu.

» Vänner har jag dels pratat i telefon med, både Kattis i Östersund och Milla utanför stan, dels träffat IRL. Glad att ha Ewe på jobbet att dela våra vardagar och tankar med, men lite för lite ändå. Hoppas Coronaläget lättar så att vi kan alla röra oss mer fritt snart, men tack och lov att det finns telefoner och Internet. Känns ju nästan som att man är tillsammans där.

» Maten har barnen mest fått bestämma. Som vanligt en gemensam bas med personliga tillbehör. Lite av allt ser du på bilden, i tidigare matinlägg och förmodligen fler framöver. Nu blir det enklare ”solomåltider” en vecka, vilket också är skönt. Att gå mer på sug, vad som finns hemma och låta kocken vila lite.

» Måendet har varit stabilt förutom i fredagskväll. Sömnen varit si och så p.g.a. lite för mycket stress i kroppen, som gör att jag vaknar allt för tidigt. Förmodligen även därför jag var så deppig när alla barn åkt till Jonas, när tröttheten och känslorna fick utrymme. Och som jag pratade med Milla om – viktigt att låta allt komma ut. Att inte sopa undan det jobbiga, för det är ju också ok och helt normalt att inte alltid vara på topp.

Nu har jag vaknat upp efter 2 sovmornar på raken och känner mig som en ny människa. Typiskt att jag inte kan ge den till mina älsklingar, men å andra sidan tänker jag att det är nu jag har möjlighet att tanka egna batterierna inför nästa föräldervecka. Den kommande ska jag passa på att vara barn :)).

Hur har din vecka varit? Högt och lågt, berätta gärna. Kram! /A

2 kommentarer
  1. Har haft ännu en tuff vecka på jobbet då flera av ordinarie pedagoger varit frånvarande av olika skäl. Toppades i fredags med ett samtal med chefen som gav mig en mindre panikångestattack… Tur man har goa kollegor man kan prata av sig med! Ett telefonsamtal med mamma o sedan samtal med maken gav mig stöd o kraft igen.
    Träning på gymmet igår o jag känner mig så stark på gymmet för närvarande, kul! Idag startade jag dagen med ett långpass på en mtb-slinga i skogen, tre varv o sedan lite asfalt dit o hem.
    Ha en fin vecka!💕
    Kram Anna

    1. Oj, låter jobbigt Anna. Glad att du har så finna människa runt dig som stöd, plus får kraft av träningen. Det är värt så mycket mer än det där gnaget som du ändå kan göra dig kvitt. Tack för att du delar med dig. Önskar dig detsamma! KRAM

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras