Blixtsnabb lunchomelett med avokado

Låt mig bjuda på en riktigt god smakkombination – ägg, avokado och kalkon!

Där har du basen i min gröna lunchomelett igår, plus lite annat som du ser i receptet. Inget världsrevolutionerande eller avancerat, men vad spelar det för roll om det är gott?

När jag sitter hemma och jobbar blir det mycket den här typen av snabba ”tager-vad-man-haver-rätter”. Ibland rester från gårdagens middag, ibland en 3e frukost och ibland en lunchomelett, wok eller liknande av det som finns i skåpen. Jag tror mycket på enkelhet både när det gäller kost och träning, att inte krångla till det. Men såklart lite kunskap och erfarenhet hjälper till, om vad du mår bra av och här alltså – smaker som ”gifter sig”, plus gör kroppen glad.

En nästan lika snabb omröstning som att fixa det här på Instagram avgjorde att du nu kan ta del av detta löjligt enkla recept. Egentligen mer ”olika råvaror att lägga i en stekpanna”, men ändå. Ibland är det idéer som saknas, jag vet. Och jag kan tänka att det är fler som tröttnat på sina egna anrättningar på hemmakontoret?

Blixtsnabb lunchomelett med avokado

Ingredienser 2 portioner:

  • 1 paket rökt kalkon
  • 4 hela ägg
  • 1 msk olja att steka i
  • 0,5 dl sojabönor (alt. broccoli /bladspenat)
  • 0,5 dl riven ost
  • salt, peppar, valfria kryddor

Gör så här:

  1. Stek strimlad kalkon i olja.
  2. Tillsätt ägg, gröna grönsaker, kryddor och stek lite till.
  3. Toppa med riven ost och avokado.
  4. Servera gärna med knapriga pumpakärnor på, samt en bit knäckebröd eller vad du gillar.

Just varm avokado har blivit riktigt trendigt. Att ugnsbaka med fyllning, i en toast eller bara så här – väldigt gott.

Bon apetit! /A

Gillar du denna lunchomelett rekommenderar jag även:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras