Omelett på 8 sätt

omelett

Säg omelett!?

När du har ägg hemma och slut på idéer. Det är i alla fall ett av mina middagsess i att dra fram ur rockärmen när jag saknar plan på vad vi ska äta. När det måste gå fort eller när jag vill rensa och använda upp det som finns i kylen. Ägg passar ju ihop med det mesta, binder ihop och rundar av smakerna från annat. Gott, näringsrikt och mångsidigt.

Här hittar du ett klassiskt basrecept och flera olika sätt att variera din omelett på.

Omelett grundrecept

  • 4 st ägg
  • 0,5 dl vatten/mjölk/grädde
  • 2 krm salt
  • Smör/olja till stekning

Gör så här: Blanda ägg, vätska och salt. Stek i smör/olja på medelhög temperatur och peta lite i smeten så att den rinner ner i botten av stekpannan och stagnerar. Stektid beror på hur krämig du vill ha den.

omelett_4st

8 omelettvariationer

Översta bilden till inlägget visar en variant där jag stekt kalkon, champinjoner och rödlök. På det omelettsmet, smulad fetaost och bladspenat. Fler alternativ får du här:

  1. Laxomelett.
  2. Ugnsomelett med kantarellstuvning.
  3. Klassisk variant med skinka och ost.
  4. Enkel med broccoli som bas.
  5. Kantarellomelett med kalkon och bladspenat.
  6. Köttfri omelett med spenat, keso och fetaost.
  7. Supersnabb mikroomelett.
  8. Omelett med halloumi.

Idag är en riktigt fullbokad dag med möten, ett par-PT pass på lunchen, fortsatt hemmajobb och aktiviteter med barnen. Kan bli någon av dessa till middag, kanske med mina födelsedagskantareller i. Gott.

Hoppas du får en fin dag. Kram! /A

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.