Snabb, smarrig och näringsrik måltid tack!?
Gör en omelett i micron! Perfekt när du saknar tid och idéer, men har ett par ägg hemma. Det är i alla fall ett av mina ess i att dra fram ur kockärmen när jag saknar plan till lunch eller mellanmål. När det måste gå fort eller när jag vill rensa och använda upp det som finns i kylen. Ägg passar ju ihop med det mesta, binder ihop och rundar av smakerna från annat. Gott, näringsrikt och mångsidigt.
Omelett i micron – så gör du
Ingredienser 1 portion:
- 2 ägg
- 2 msk mjölk
- salt & peppar
- valfri topping / innehåll, ex. riven ost, kalkon, räkor, chiafrön, grönsaker..
Gör så här:
- Knäck 2 ägg i en skål (hög så att äggen inte pöser över).
- Vispa äggen tillsammans med 2 msk mjölk. Krydda med salt och peppar och tillsätt eventuell smaksättning (jag hade i 1 msk chiafrön här + toppade med ost).
- In på full effekt i micron ca 1 minut, rör om och in igen i ca 1 minut.
Går fint att servera direkt i skålen med önskade tillbehör. Jag toppade med lite grönkål, stekta haricot verts, körsbärstomater och majosås – det som fanns hemma. En bra rätt när du vill äta upp rester eller utgående produkter i kylen, eftersom det mesta passar i en neutral omelett.
Smaklig spis om du provar, puss! /A