5 lättlagade lunchlådor

lunchlada_kycklInlägg i repris, men hoppas några nya mattips för dig. Även jag själv har glömt bort somliga rätter. 

Egna lunchlådor eller köpa ute?

Vad väljer du helst? Jag gillar att äta ute, men det blir både dyrt i längden och tar tid att gå iväg från jobbet. Dessutom har de flesta på jobbet med egen lunch eller köper med sig till kontoret när jag är där, så det blir en social grej att samlas vid.

Jag försöker för det mesta laga stora portioner så att det ska bli över till ännu en middag eller lunch dagen efter. Vilket det ändå inte alltid blir. I den här familjen äter vi mycket och ska det bli något över måste jag lägga undan en portion före middagen, men annars har jag även snabbfixade nödrätter.

En lunch behöver inte vara så avancerad tycker jag. Hemma kan det ibland bli något så enkelt som havregrynsgröt eller yoghurt med tillbehör. För egentligen – kroppen bryr sig inte om ifall du ”lagat mat från grunden” eller äter snabbmat så länge den får i sig tillräckligt med näring och energi. Här ger jag dig några förslag på lättlagade lunchlådor som kanske kan vara något inför veckan?

5 lättlagade lunchlådor

1. Grillad kyckling och halloumi med pesto, potatis och sallad (översta bilden).

lunchmacka1

2. Matig macka med ost, bladspenat, stekt ägg och skinka. Här en variant med brödet oopsie, snabbt som blixten att röra ihop.

Matlåda med tonfisk/annalissjanis.se

3. Tonfisk med grönsaker, här även en bit lax, kikärtor, gröna sojabönor och vinegrette (viktigt med god olja/vinäger/krydd-dressing så det inte blir torrt och trist) + frukt.

omelett_spenat

4. Spenatomelett. Alltid en räddare i nöden som du kan fylla med allt möjligt gott. Här 10 andra varianter.

kycklingwok

5. Wok med kyckling, wokgrönsaker och kokosmjölk. Bara att steka, hälla över kokosmjölk och servera med glasnudlar och cashewnötter.

Kram! /A

10 kommentarer
 1. Goda tips :). Lunch äts alltid i matsalen på jobbet, idag serveras det fisk och potatis men matlådan till middagen står och väntar, det blir kycklinggryta och ris 🙂

 2. Tar alltid med matlåda 😃
  Testade dina tonfiskbiffar för ett tag sen, fast med kikärtor istället för tonfisk=jättegott 😋
  Väldans gott i matlådan 👍
  Tycker att bananpannkakor är smidigt att ta med, adderar en ask keso och frukt/bär till 😋

  1. Linda – ja, du berättade det tidigare. Så roligt att höra att mitt tips kom till nytta.

   Bananpannkakor, mums vad gott att ha med. Tack för inspirationen! 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras