Snabb risotto med kantareller och västerbottenost – recept

Snabb risotto

Är du sugen på risotto men saknar tid?

Då ska du prova mitt recept på snabb risotto med kantareller och västerbottenost, enkelt och gott. Det har tydligen varit ett toppår för kantareller enligt alla entusiastiska plockare. Är du en av dom? Jag fick en påse som mina föräldrar plockat uppe i Jorm av syrran när hon var här sist. Och med överblivet ris hemma, noll lust att laga mat, men hungrig och sugen på något gott fick det bli en snabb risotto med fusk.

Snabb risotto

Snabb risotto med kantareller och västerbottenost

Ingredienser, 2 portioner:

  • kokt ris, 2 portioner
  • ca 200 g kantareller
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl riven västerbottenost
  • 3 ägg
  • salt & peppar

Gör så här:

  1. Om du inte redan har kokt ris, koka efter önskade portioner.
  2. Hacka och stek schalottenlökar + kantareller i smör till en gyllene yta och vätskan försvunnit.
  3. Tillsätt riset och rör i ägg + västerbottenost.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Typiskt exempel på mat jag äter när barnen inte är hos mig. Tagervadmanhaver som kräver minimalt med tid och engagemang, men ändå är riktigt gott och smakrikt.

Bon apetit om du provar! /A

Gillar du snabb risotto rekommenderar jag även:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras