Blixtsnabb räkwok – enkelt succérecept

räkwok

Jag gjorde en så god wok innan jul som jag vill dela med mig av till dig.

En räkwok med nudlar och edamebönor. Inte bara god, snabb och enkel också, plus möjlig att variera med det du har hemma. Jag hade hursomhelst hittat billiga räkor i affären, men kan tycka att frysta kan bli lite ”gummiartade” när dom värms upp. Därför fräser jag dom gärna i stekpannan till en fin yta och som här – blandar ner annat gott.

Edamebönor ger tillfredställande tuggmotstånd och höjer proteininnehållet. Även broccoli  får en lätt karamelliserad yta av att stekas ett par minuter.

räkwok

Blixtsnabb räkwok

Ingredienser:

 • 2 dl skalade räkor
 • 1 portion nudlar av valfri sort
 • 1 dl edamebönor
 • 1 dl broccoli
 • 1 msk olivolja
 • 2 tsk sojasås
 • örtsalt / andra kryddor du gillar

Gör så här:

 1. Fräs räkorna i oljan.
 2. Koka nudlarna enligt förpackningen.
 3. Tillsätt grönsakerna och stek ytterligare någon minut.
 4. Blanda i nudlar, sojasås och smaka av med kryddor.

Servera gärna din räkwok med färska grönsaker, kokt ägg och någon läcker sås. Jag hade ponzu mayossås från senaste gången jag köpt hem sushi. Mums till det mesta.

Typisk tagervadmanhaver på mina soloveckor och går som sagt att variera utifrån vad du har hemma i kylen. Kyckling eller vegobitar är t.ex. också väldigt lyckat i en wok. Prova dig gärna fram, kram! /A

Gillar du denna räkwok rekommenderar jag även:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning