Rödingpudding med blomkålsris – snabbt, lätt recept

Fisk är godis!?

Nåväl, men recept på rödingpudding – eller om du lagar med en annan slags fisk – kan man inte få för många av. Något av det godaste jag vet iallafall, speciellt gjord av just röding, men även lax, torsk eller annan fisk funkar fint. Sist mina föräldrar var i Stockholm fick jag ett par paket med röding som både räckte till en ”vanlig” fiskmiddag med diverse tillbehör och det du ser här. En extra ”grön” (vit) variant med blomkålsris. Inte bättre än mammas recept på fiskpudding, hon har en förmåga att få den helt perfekt, men väldigt gott ändå. Blomkål är ju lite sött som du vet, passande ihop med rödingens sälta.

Ofta följer jag inget speciellt recept utan tar det jag har hemma. Det kan du med göra, så se detta som förslag att variera med egen slags fisk, rissort, mjölk, grädde, grönsaker i, kryddning… du fattar!

rödingpudding

Rödingpudding med blomkålsris

Ingredienser:

  • Kokt, rensad fisk, ca 800 g (mängd beroende på hur mycket protein du vill ha)
  • 2 dl blomkålsris (alt. vilken rissort som helst)
  • 2 dl mjölk
  • 4 ägg
  • Salt & peppar
  • Dill

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser i en ugnssäker form.
  2. In i ugnen på 225° ca 20-30 minuter tills puddingen fått fin färg och stagnerat i mitten.
  3. Servera med färska grönsaker och någon sås.

Jag åt min rödingpudding med grönkålssallad, hummus och soja/ingefärasås. Yum!

rödingpudding

Här hittar du recept på fler mumsiga fiskpuddingar, kram! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras