Fiskpudding med röding och råris – recept

Fiskpudding med röding

Får jag bjuda dig på en av mina favoriträtter som barn?

Ja, även som vuxen är fiskpudding med röding något jag tycker är väldigt gott. Nu blir det inte lika ofta jag äter det eftersom fisken är mer sällsynt (och dyr) här i Stockholm, men som liten var det vardagsmat. Det är mycket jag såg som självklarhet förr som nu fått nytt sken, så gissar jag att du också känner? Samtidigt är det underbart att vara vuxen och välja själv, för jag minns också den lebbiga fläskkorven som mamma lagade ibland.. får fortfarande rysningar.

Nej, vi får se det fina i nuet och här – något smarrigt jag gjorde i helgen! Resterna från middagen med mina föräldrar och systerbarn blev en läcker fiskpudding med röding och råris. Och här är alltså receptet till dig som önskar.

Fiskpudding med röding

Fiskpudding med röding och råris

Ingredienser:

 • Färdiglagad röding (eller annan fisk du har), mängd är inte så noga, men efter antal portioner
 • 1 dl ris (jag tog råris för gott tuggmotstånd och extra näring)
 • 2 dl vatten
 • 2 dl mjölk
 • 4 ägg
 • Salt & peppar
 • Dill eller andra kryddor du gillar

Gör så här:

 1. Koka först riset i vattnet enligt förpackningen.
 2. Häll sedan i mjölken och sjud ca 10-30 minuter.
 3. Blanda därefter i fisk, ägg, krydda och in i ugnen på 225° ca 20 minuter tills puddingen stagnerat och fått fin färg.
 4. Servera med färska grönsaker och någon god sås eller smält smör.


Yum. Kram! /A

Gillar du fiskpudding med röding och råris rekommenderar jag även:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras