Lyxig fiskpudding med fusk

fiskpudding_stor

Gillar du fiskpudding?

Min mamma gör så lyxig fiskpudding med röding. En där du använder överbliven fisk eller kokar den råa och blandar med mjölkkokt ris. Ungefär. Den har varit en av mina favoriträtter under hela min uppväxt, men nu har den fått en konkurrent.

Det är så lätt att snöa in på samma gamla vardagsrätter bara för att dom går snabbt och jag vet att alla i familjen gillar maten, men nu har jag fått en ny fiskfavorit. För en tid sen knåpade jag ihop en lättlagad och överraskande god variant som passar perfekt en hektisk vardag. En ”tager-vad-man-haver”-pudding där du enkelt trollar med rester, fisk och färdig vitvinssås. Smidig att bara röra ihop.

fiskpudding_ingr

Lyxig fiskpudding med fusk

Ingredienser, ca 4 portioner:

  • 1 paket fisk av valfri sort
  • ca 6 dl rester/nykokt ris, bulgur/matvete eller liknande
  • 1 förpackning Abbas middagsklart vitvinssås eller liknande alternativ
  • 4 ägg
  • salt & peppar

Gör så här:

  1. Rör ihop kokt ris (eller vad du väljer), ägg, kryddor och vitvinssås.
  2. Skär fisken i kuber och rör ner i smeten.
  3. Grädda i en ugnssäker form på 225° tills puddingen fått fin färg, fisken är genomkokt och puddingen har stagnerat, ca 30 minuter.
  4. Servera med färsk sallad.

fiskpudding_matladaFusk med färdigprodukter är helt ok ibland, speciellt med detta smarriga resultat. Vitvinssåsen sköter smaksättningen ger en lyxig touch till rätten. Trots det blev det en bit över till min matlåda. Lyckan.

Smaklig spis om du testar! /A

Fler fina fiskpuddingrecept

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras