Fisk är godis!?
Nåväl, men recept på fiskpuddig kan man inte få för många av, eller vad säger du? Något av det godaste jag vet, speciellt gjord av rödin, men även annan fisk funkar fint. Sist mina föräldrar var i Stockholm fick jag ett paket med röding som både räckte till en ”vanlig” fiskmiddag med diverse tillbehör, till en frukostmacka och det du ser här. Inte bättre än mammas recept på fiskpudding, hon har en förmåga att få den helt perfekt, men gott ändå.
Ofta följer jag inget speciellt recept på fiskpudding, utan tar det jag har hemma. Det kan du med göra, så se dessa som förslag att variera med egen slags fisk, rissort, mjölk, grädde, grönsaker i, kryddning… du fattar!
3 goda recept på fiskpudding – hitta din favoritvariant
Extra protein- och näringsproppad fiskpudding
Ingredienser:
- Kokt, rensad fisk, ca 800 g (mängd beroende på hur mycket protein du vill ha)
- 1 dl dinkelris/matvete eller rundkornigt ris
- 2 dl vatten
- 3 dl mjölk
- 4 ägg + 1 dl äggvita (om du vill öka proteinmängden)
- Salt & peppar
- Dill
- Ev. fiskbuljong
Gör så här:
- Koka först riset i vattnet på låg värme i ca 10 minuter. Gärna ihop med fiskbuljong för extra god smak och sälta.
- Häll sedan i mjölken och sjud ca 30 minuter.
- Blanda därefter i fisken, rör ihop äggen och häll i, krydda och in i ugnen på 225° ca 30 minuter tills puddingen fått fin färg.
- Servera med grönsaker och något sås.
Snabb, smarrig fiskpudding med fusk
Ingredienser, ca 4 portioner:
- 1 paket fisk av valfri sort
- ca 6 dl rester/nykokt ris, bulgur/matvete eller liknande
- 1 förpackning Abbas middagsklart vitvinssås eller liknande alternativ
- 4 ägg
- salt & peppar
Gör så här:
- Rör ihop kokt ris (eller vad du väljer), ägg, kryddor och vitvinssås.
- Skär fisken i kuber och rör ner i smeten.
- Grädda i en ugnssäker form på 225° tills puddingen fått fin färg, fisken är genomkokt och puddingen har stagnerat, ca 30 minuter.
- Servera med färsk sallad.
Low carb fiskpudding
Ingredienser:
- Rensad, kokt eller stekt fisk (ca 800 g)
- 6 ägg
- 2 dl grädde
- 2 msk majonäs
- salt & peppar
- bladspenat – färsk eller fryst och stekt så att vätskan försvinner
- ev. chiafrön till topping
Gör så här:
- Lägg spenaten i botten av en ugnsäker form med bakplåtspapper eller är smord med fett.
- Blanda grädde, majonäs, ägg och kryddor.
- Fördela fisken över spenatbädden och häll över gräddblandningen.
- Toppa med chiafrön för extra crunch.
- Grädda i ugnen på 225° i ca 20 minuter, tills puddingen fått fin yta och har stagnerat.
Hoppas du hittar ett recept på fiskpudding som smakar! /A