Snabb fiskpudding med broccoli – enkelt och gott recept

Får jag bjuda dig på en av mina favoriträtter från barndomen?

Ja, även som vuxen är snabb fiskpudding med röding något jag tycker är väldans gott. Nu blir det inte lika ofta jag äter det eftersom fisken är mer sällsynt (och dyr) här i Stockholm, men ibland blir jag bortskämd med påfyllning i frysen och som liten var det vardagsmat. Det är mycket jag såg som självklarhet förr som nu fått nytt sken, så gissar jag att du också känner? Samtidigt är det underbart att vara vuxen och välja själv, för jag minns också den lebbiga fläskkorven som mamma lagade ibland.. får fortfarande rysningar.

Nej, vi får se det fina i nuet och här – något smarrigt jag gjorde förra veckan. Resterna från en middag blev en snabb fiskpudding. Går lika bra med annan fisk om du inte har just röding och här är alltså receptet.

snabb fiskpudding

Fiskpudding med röding och råris

Ingredienser:

  • Färdiglagad röding (eller annan fisk du har), mängd är inte så noga, men efter antal portioner
  • ca 3 dl kokt ris
  • 4 hela ägg
  • 2 dl äggvita (från dunk, men dela ägg eller ta någon sorts mjölk om du inte har)
  • 2 dl broccoli
  • Salt & peppar
  • Dill eller andra kryddor du gillar

Gör så här:

  1. Koka först riset i vattnet enligt förpackningen om du inte har rester från en annan dag som jag.
  2. Rör i fisk, ägg, broccoli, krydda och in i ugnen på 225° ca 20-30 minuter tills puddingen stagnerat och fått fin färg.
  3. Servera med färska grönsaker och någon god sås eller smält smör.

snabb fiskpudding

Yum, kram! /A

Fler recept på snabb fiskpudding med annat twist:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Anna Jonasson - Trend o träning