Nudelwok med quorn – dagens vegetariska recept

nudelwok

Meatfree Monday-lunch på ett ögonblick?

Nästan, denna nudelwok med quornbitar tog mig iallafall inte mer än en kvart att laga. Nu av lite lyxigare glasnudlar, alltså inte dom små paketen med kryddmix om du förstår vilka jag menar? Inget fel på dom heller ibland, alltid bra att ha hemma till nödfall tycker jag. Det är barnens favorit när det ska gå undan, men quorn..  not so much! Därför passade jag på att göra denna vegetariska nudelwok till lunch under min solovecka, simpelt och gott.

Egentligen inte mycket till recept med ynka 5 huvudingredienser + kryddor, men som inspiration om du vill göra någon liknande nudelwok hittar du det nedan.

nudelwok

Nudelwok med quorn

Ingredienser:

 • 1 paket quornbitar (alt. ex tofu i bitar)
 • 1 paket glasnudlar (eller andra)
 • 1 litet broccolihuvud
 • (1 burk kokosmjölk – hade jag tyvärr inte hemma, men vore gott)
 • 3 ägg (kan uteslutas om vegan)
 • 2 msk olja att steka i
 • valfria kryddor, ex. örtsalt, curry, paprikapulver, peppar, sojasås, chiliflakes..

Gör så här:

 1. Koka nudlarna enligt förpackningen.
 2. Stek quornbitar och broccoli i oljan. Krydda enligt smak.
 3. Tillsätt nudlar och ägg (och/eller kokosmjölk om du har).
 4. Klart!

nudelwok

En nudelwok som går att variera i det oändliga med olika slags nudlar, proteinkällor, grönsaker, kryddor och tillbehör. Jag saknade som sagt kokosmjölk till min, men ”krämade till” den med ägg och åt sen med en ingefära- och sojasås. Mmm.

Hoppas det smakar bra om du provar, kram! /A

Gillar du nudelwok rekommenderar jag även:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras