”Något gott av den där förpackningen med kikärtor..”
..resulterade i dessa läckra kikärtsbiffar med fetaost och spenat häromdagen. Jag har gjort en enklare variant av biffar med kikärtor tidigare, men just fetaost är en så bra smakhöjare tycker jag. Speciellt i kombination med olika slags grönsaker eller som här – baljväxter.
Här på SportHälsa finns det också flera goda varianter av vegobiffar, som dessa zucchinibiffar och andra med kikärtor, men inga kikärtsbiffar med fetaost. Tills nu då, fantastiskt goda. Och snabba att göra också. Det var bara att mixa ihop och klicka ut på stekpannan.
Kikärtsbiffar med fetaost och spenat
Ingredienser:
- 1 burk kikärtor
- 200 g fetaost
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 finhackad rödlök
- 2 nävar hackad spenat
- 1 msk maizena majsstärkelse
- 2 st ägg
- salt & peppar
- smör eller olja till stekning
Gör så här:
- Skölj kikärterna och låt dem rinna av.
- Skala lökarna, pressa i vitlöken och hacka rödlöken.
- Hacka även spenatbladen i önskad storlek.
- Mixa kikärter och vitlök.
- Blanda i salt, peppar, majsstärkelse, ägg och mixa lite till.
- Klicka ut direkt på stekpannan, platta till med stekspaden och stek i smör eller olja, ca 2–3 minuter per sida.
- Servera förslagsvis med färska grönsaker, sötpotatis och någon god sås.
Jag åt mina kikärtsbiffar med fetaost ihop med lite lax från frysen, vilket också rekommenderas om du inte är vegetarian. Lax och fetaost är också en kanonkombo om du frågar mig. Kram! /A