5 enkla luncher med mycket grönt

Tillbaka på jobbet = tillbaka till matlådslunch?

För min del ofta enkla luncher med mycket grönt. Jag lägger sällan mycket tid på att laga något avancerat till mina matlådor eller när jag lunchar där hemma. Fokus ligger på jobb och andra projekt, så den blir mest för att få mättnad och energi, men det skadar såklart inte om maten även smaka gott. Där är grönsaker ett enkelt knep, krispigt goda och snabba att skära upp i en låda ihop med eventuella rester från middagen dagen innan. Eller som på bilden, till sötpotatis, keso och kalkon m.m.

För det mesta tar jag med mig lunch (här 5 andra lättlagade lunchlådor) till kontoret, men ibland sticker jag och kollegorna ut på restaurang eller äter vid olika pressevent. Nedan hittar du i alla fall några förslag på enkla luncher att ta med eller fixa på hemmakontoret.

5 enkla luncher med mycket grönt


1. Råkostsallad, denna från Holy Greens. Rotfrukter, en fantastisk rödbetshummus, avokado, broccoli, groddar, frön, kål och dressing. Går ju även att hacka ihop hemma och att tillsätta kött/fisk/fågel/ägg om du önskar.


2. Tonfiskbiffar, potatis, ägg, grönsaker och ponzu mayosås.

3. Kycklingsallad. En filé grillad kyckling, halloumi, avokado, blandade grönsaker och vitlöksås.


4. Wok. Här med av strimlad, stekt kycklingfilé, wokgrönsaker, kokosgrädde och en skvätt sojasås. Serverat med glasnudlar och valfria nötter.

omelett

5. Omelett. Eller, här helt enkelt saker från kylen med knäckta ägg över. Kalkon, lök, bladspenat och champinjoner som jag stekt i olivolja. Över detta – ca 4 ägg och smulad fetaost.

Hoppas detta kan ge några idéer till dina egna, enkla luncher framöver. Kram! /A

Fler relaterade lästips:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras