3 förslag på god, snabb hälsolunch

sojabullar

Det här med dagens mitt-i-allt-måltid!?

Att få i sig en någorlunda hälsosam lunch, för mig som i att den gärna både får smaka gott och fyller en med energi och näring. Hur brukar det se ut för dig? Mina luncher är ofta av det enklare slaget. Jag har tankarna på annat och vips är det lunchdags utan ork att laga något avancerat. Middagen brukar jag däremot lägga mer krut på att lyxigare, som en god och avkopplande avslutning på dagen. Och jag försöker laga lite extra så att det blir över till en lunchlåda, bästa sättet, annars får det bli något snabbt plock från kyl och skafferi. Ibland bara gröt eller yoghurt med tillbehör.

Det behöver inte vara komplicerat att få i sig en hälsosam lunch, räcker med att tänka ”färg och variation”. Äter du färgglatt och omväxlande kan du vara säker på att kroppen får i sig bra grejer, om inte i en enskild måltid så i alla fall på sikt. Nedan hittar du ändå några förslag som både är enkla och näringsrika.

3 förslag på god, snabb och hälsosam lunch

sojabullar2 hälsolunch

Vegobullar med bönpasta och sallad

Här får du in ytterligare en hälsoaspekt – miljötänket. Finns många olika varianter av vegobullar och bönpasta är kanon för dig som vill säkerställa proteinintaget. Snabbt att laga eller värma på sen dagen innan. Om du vill göra dina egna sojabullar från grunden hittar du ett recept här.

Tonfiskbiffar & Co.

En burk tonfisk är alltid bra att ha hemma till nödfall och lätt att blanda med ägg och lite chiafrön till biffar. Stek smeten i lagom stora klickar tills ägget stagnerat och servera med valfria tillbehör. Ovan med rester av pasta med fyllning, majosås, ägg och sallad. Fullständigt recept på tonfiskbiffarna hittar du här och ett ännu snabbare förslag är en wrap med krämig tonfiskröra.

omelett_sallad

Säg omelett!

Mitt sista förslag på hälsosam lunch är ägg i någon form. Kokt som stekt eller i form av en omelett med varierande tillbehör. Jag brukar ta lite vad vi har hemma – champinjoner, lök, bladspenat med mera och steka någon minut innan jag rör i några ägg. En krämig avocado till är pricken över i om du frågar mig. Här hittar 8 olika varianter av omelett, inklusive grundrecept.

Önskar dig en god måltid! /A

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras