Recept på hasselnötspesto – smått å gott till allt

Får jag lov att bjuda dig på något smått beroendeframkallande gott?

Hasselnötspesto! Ett recept av ”Fredagskocken” Mattias Larsson som jag fick med ett pressbud från Lönneberga. Dessutom deras kycklingnyheter och färska primörer som jag grillade i ugnen till mina wraps. Tänker även att den kan vara god att ha på lax med fetaost och rödlök i ugnen, i potatissallad, pastarätter..

Tanken var att vi skulle grilla samtidigt och få tips Mattias bästa tips på Instagram, men jag var för hungrig att vänta till utsatt tid, så jag tjuvstartade. Om du är nyfiken hittar du receptet och inspelningen här och nedan det som kommer bli mitt nya favorittillbehör – hasselnötspesto.

hasselnötspesto

Först missade jag att ha i prästost, vilket egentligen inte gjorde något. Kan vara bra att känna till om du är vegan eller intolerant mot mejeriprodukter. Peston blev väldigt gott ändå, men jag tyckte ändå att osten lyfte smaken ytterligare. Rörde i den i efterhand och blev ännu nöjdare med resultatet.

hasselnötspesto

Hasselnötspesto

Ingredienser:

  • 50 g hasselnötter
  • 60 g prästost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl finstrimlad basilika
  • 1 dl olivolja
  • salt

Gör så här:

  1. Riv ost och finhacka vitlöken.
  2. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en grynig röra.
  3. Smaka av med salt.
  4. Klart!

Jag serverade min hasselnötspesto i tortillabröd med ugnsstekt kyckling, sparris, färsklökar, sallad, tomat fetaost och hummmmmus. En rekommenderad smakkombination.

Smaklig måltid! /A

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras