FILM: 15 minuters hantelpass – uthållighetsstyrka för hela kroppen

När du har 2 hantlar, 2 armar, 2 ben och 2 gärna horn i pannan..

..prova detta 15-minuters hantelpass! Som du kanske sett har jag blivit exakt så förälskad i crossfitens korta, ösiga wodar som jag trodde. Anledningen till att jag undvek träningsformen länge länge, för ”jag vill inte skada mig och hinner inte med ännu en sport..”. Men mycket är upp till en själv. Crossfit innehåller även bra förebyggande träning, som rörlighet och grundliga teknikgenomgångar. Och 15 minuter har vi ju alla, haha.

Hur som helst. Förra veckan körde vi ett riktigt kul hantelpass innan en längre rörlighetsdel. Kanske något du går igång på lika mycket som mig? Jobbigt, javisst, men det är snabbt överstökat och ger enormt mycket energi tycker jag – bra inför annat. På med din favoritmusik och testa, du behöver bara 2 hantlar..

15 minuters hantelpass – uthållighetsstyrka för hela kroppen

  • 6 push press
  • 8 squat push press
  • 10 front squat
  • + valfri övning, t.ex. 12 hantelsvingar eller burpees? (Vi körde 5 kcal på roddmaskin som 4e övning, men det är ju inte alla som har en sådan i närheten).

» HUR? AMRAP 15 minuter, d.v.s. gör så många varv du hinner under 15 minuter. Vila där du behöver för att orka hålla god teknik.

» VAD? Uthållighetsstyrka med extra kärlek till kroppens framsida. Lår, core, axlar..

» VARFÖR? Energigivande och smidigt snabbpass till sommaren? Att köra hemma eller ta med hantlarna ut? Seg styrka har du nytta av livet ut, somliga dar hornen.. >:)

Heja heja! /A

Fler hantelpass att variera med hittar du här:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras