Kanelpowerbollar – fullproppade med protein, energi och god smak

kanelpowerbollar

Du lär knappast ha missat att det är kanelbullens dag i morgon?

Till den – och veckans mellanmål – vill jag ge dig ett recept på det jag döpt kanelpowerbollar, eftersom dom är fullproppade med protein, energi och god smak. Power helt enkelt. Dessutom himla enkla och snabba att göra, lätta att variera med olika smaksättning och ingredienser. Jag tog t.ex. granola istället för havregryn när det var slut här hemma, vilket gav mina kanelpowerbollar en härligt knaprig konsistens. Även typ av proteinpulver kan du byta ut, men gärna till något med söt smak eller om du adderar lite honung/sötningsmedel i efterhand för den där ”gofikskänslan”.

Hursomhelst – kanelpowerbollar är betydligt billigare än en bar du köper, men ger likvärdig energi, god smak, byggstenar kring din träning, jobb eller annat. Prova!?

Kanelpowerbollar

Ingredienser:

  • 1 dl kaseinprotein med vanilj- eller kanelbullssmak
  • 0,5-1 dl havregryn / granola
  • 1 msk kokosolja (smält)
  • 1 msk kokosflingor
  • 1 tsk kanel
  • vatten eller valfri vätska

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser i en matberedare eller för hand och tillsätt lite vatten i taget för att få önskad konsistens.
  2. Blir bollarna för lösa – tillsätt mer proteinpulver eller gryn. Smeten ”sätter sig” även efter en stund i kylen om du kan vänta.
  3. Forma till önskad storlek och rulla i kokos.
  4. Ät gärna dina kanelpowerbollar ihop med en kopp te eller ett glas kall mjölk..

kanelpowerbollar

..yum. Jonna och Junior tyckte däremot att dom var ”sådär”, förmodligen inställda på vanligt chokladbollssmak, men Hampus mumsade nöjt i sig en när jag sa att dom påminner om pepparkaksdeg. Den är ju oftast godare än själva kakorna, eller vad tycker du? Kram! /A

Gillar du kanelproteinbollar rekommenderar jag även:

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras