Älskar du jordnötter kommer du älska det här!
Sega proteinrika jordnötsbollar – små och naggande goda av enbart 3 ingredienser. Energirika och mättande dessutom, utan att ta så mycket plats – varken i magsäcken eller i packningen. Alltså bra i magen innan löpning, att ta med dig som mellanmål på språng, cykelturen eller om du har svårt att äta stora mängder på morgonen.
Proteinet minimerar muskelnedbrytningen och fettet ger långvarig energi och en behaglig mättnadskänsla. Och förmodligen bäst av allt – väldans sega och goda! Enkla att variera med olika smaksättning och topping. Dessutom löjligt enkla att göra.
Sega proteinrika jordnötsbollar
Ingredienser, ca 10 små bollar:
- 0,5 dl jordnötssmör
- 2,5 dl proteinpulver med vanilj- eller chokladsmak (alt. 2 dl mandelmjöl + 1 dl fiber syrup)
- ca 4 msk vatten
- (ev. 2 msk sötströ eller mixa med 4 urkärnade dadlar om ditt proteinpulver är osötat)
- (ev. kakao att rulla i eller pensla med smält choklad)
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser eller mixa om du vill ha i dadlar.
- Tillsätt lite vatten i taget till önskad konsistens.
- Rulla till bollar av valfri storlek.
- Toppa om du vill, men även goda som dom är.
- Ställ svalt eller frys in och ta fram efter behov.
Jag fick idén till proteinrika jordnötsbollar en morgon när jag skulle göra en smoothie med jordnötssmör och råkade ta lite väl mycket. Som kompensation mixade jag i vaniljproteinpulver och wow – gott ju. Och eftersom jag gillar krämiga konsistenser rörde jag i ännu mer tills det gick att forma bollar. Nu har jag mellanmål för en lååång tid framöver, för dom är sagt sagt väldigt mättande. Men mumsiga, så jag gråter INTE.
Hoppas det smakar om du provar, kram och gohelg! /A