* Recept på kanelbullebollar med reklam för Tyngre *
Du lär knappast ha missat att det är kanelbullens dag i morgon?
Till den – och alla dagars mellanmål – vill jag ge dig ett recept på kanelbullebollar, fullproppade med protein, energi och god smak. Power helt enkelt. Dessutom himla enkla och snabba att göra, lätta att variera med olika smaksättning och ingredienser.
Du kan t.ex. använda granola istället för havregryn och byta ut mot ett annat proteinpulver, men gärna till något med söt smak eller om du adderar ytterligare lite honung/sötningsmedel i efterhand om du vill ha bollarna som sött ”gofika”.
Hursomhelst. Går inte att jämföra med traditionella kanelbullar, men ett riktigt bra vardagsmellanmål. Betydligt billigare än en bar du köper i affären, men ger likvärdigt energiinnehåll, god smak och byggstenar kring din träning, jobb eller annat. Prova!?
Goda kanelbullebollar
Ingredienser, ca 4 små bollar:
- 1 skopa (35 g) Tyngre Kasein Kanelbulle (alt. något med vaniljsmak)
- 0,5 dl havregryn
- 1 msk kokosolja (smält)
- 1 msk kokosflingor
- 0,5 tsk kanel
- 1 msk sötströ
- vatten eller valfri vätska att blanda med till önskad konsistens
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser utom kokos i en matberedare eller för hand och tillsätt lite vatten i taget för att få önskad konsistens.
- Blir bollarna för lösa – tillsätt mer proteinpulver eller gryn. Smeten ”sätter sig” även efter en stund i kylen om du kan vänta.
- Forma till önskad storlek och rulla i kokos.
- Ät gärna dina kanelbullebollar ihop med en kopp te eller ett glas iskall mjölk..
..yum. Hampus här hemma var inställd på vanliga chokladbollar och därför inte helt imponerad, men mumsade ändå i sig en när jag sa att dom påminner om pepparkaksdeg. Den är ju oftast godare än själva kakorna, eller vad tycker du? Kram! /A