När du längtar efter doften av nybakat, kanel som sprider sig i hela ditt hem..
..men du saknar tid – gör kanelbullar av pizzadeg! Jag såg den briljanta idén i mitt instagramflöde, perfekt för mig som sällan har tålamod att vänta på någon deg som ska jäsa. Kanske något för dig inför Kanelbullens dag 4 oktober? Himla skönt att slippa släpa hem en massa ingredienser, kladda ner o.s.v, men ändå kunna bjuda barn och vänner på hembakat.
Köket i vårt compact lovin hem är minimalt, liksom mängden köksskåp, så det var perfekt att bara behöva ett pizzakit + några få ingredienser jag redan hade. Dom ser du här. Saknade bara pärlsocker, men toppade med lite extra smält smör och sötströ istället, inga klagomål.
Underbara kanelbullar av pizzadeg
Ingredienser:
- 1 rulle färdig pizzadeg
- smör
- kanel (alt. kardemumma, vaniljkräm eller vad du önskar)
- socker (valfri sort)
- pärlsocker (alt. strössel, mandelspån eller vad du önskar)
- bullformar
Gör så här:
- Rulla ut hela pizzadegen och kavla ut om du vill.
- Bred på smör, strö över socker och kanel.
- Rulla ihop och skär ca 1-2 cm tjocka rullar.
- Lägg i bullformar, pensla med smält smör och strö över pärlsocker,
- Grädda i 225° i ca 15 minuter.
Eftersom det inte är någon jäst i degen blir kanelbullar av pizzadeg inte lika stora som vanliga, men får liknande smak. Barnen tyckte inte det var någon skillnad och ”är dom små får man ta två”.
Smidigaste fikat? Och nästa gång ska jag prova med vanlig pizzafyllning, perfekt mellanmål tänker jag. Kram! /A
Gillar du receptet på kanelbullar av pizzadeg rekommenderar jag även:
- Kanelpowerbollar – fullproppade med protein, energi och god smak
- Recept på chokladbollar av Oboy – godare än originalet?
- Sockerfri muggkaka på 1 minut – recept som snabbt stillar ditt chokladsug