”Ska det va ska det va..
..originalet” fnyser vissa när det jag kallar ”nyttifierade” recept dyker upp, men chokladbollar av Oboy kan du knappast kalla fusk? Bara ännu enklare, snabbare och färre ingredienser. Dessutom väldigt barnvänliga. Mina gillar inte för ”stark” chokladsmak, alltså dom syftar på mycket kakao, som kan ge en kraftig och bitter smak. Då är ju chokladbollar av Oboy betydligt mildare och dessutom har du både kakao och sötningsmedel i samma produkt. Nu för tiden finns även Oboypulver med mindre socker, ja till och med utan om jag inte minns fel, så du kan alltså även välja en ”nyttifierad” variant trots allt.
Nä, nu dyker vi in på receptet. Till chokladbollens dag 11 maj om du kan hålla dig, eller redan idag?

Chokladbollar av Oboy
Ingredienser, ca 20 st:
- 250 g smör, rumstempererat
- 2,5 dl Oboypulver
- 8 dl havregryn
- 1-2 dl kokos, pärlsocker eller strössel
Gör så här:
- Blanda smöret med Oboypulvret, gärna med en mixer eller elvisp.
- I den fluffiga smeten tillsätter du sen havregryn och mixar vidare.
- Rulla ca 20 bollar (beroende på önskad storlek) i kokos eller vad du gillar.
- Ställ svalt tills du ska äta.
Enjoy! ♥/A