Blixtsnabba proteinchokladbollar av 5 ingredienser

* Recept med reklam för Tyngre *

proteinchokladdbollar

Älskar du också chokladbollar?

Då vill jag ge dig kanske godaste och enklaste receptet på chokladproteinbollar av enbart 5 ingredienser. Eller 6 om vi räknar en skvätt vatten eller mjölk, men det tänker jag att du redan har hemma?

Nu var det inte länge sen jag bjöd dig på ett annat proteingodisrecept, men på lördag 11 maj är det ju chokladbollens egen dag som jag tycker vi måste fira. Det är ju ett så uppskattat bakverk, eftersom det är gott, snabbt och lätt att fixa i mängder av olika varianter. Alla kan hitta en för sin egen smak och olika tillfällen.

proteinchokladbollar

Klassiska med socker och smör går ju alltid hem vid kalas, till kaffet och andra festligheter. Raw Food-chokladbollar är typsikt smidigt ”vardagssnacks”, som mellanmål, kvällsfika eller för energi kring träningen. Samma sak med dessa proteinchokladbollar, passande gofika med bonus av extra protein, t.ex. i soffan för smarriga byggstenar + kolhydrater att lagra in under natten?

Blixtsnabba proteinchokladbollar av 5 ingredienser

Ingredienser:

  • 1 skopa (35 g) proteinpulver Cortado (där du redan har kaffesmaken, alt. använd chokladproteinpulver + 1 msk kaffe)
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk kokosolja
  • 2 tsk kakao
  • 0,5 dl riven kokos
  • + vatten eller valfri mjölksort att röra i till önskad konsistens
  • + 1 msk sötströ om du önskar en sötare smak

Gör så här:

  1. Rör ihop alla ingredienser utom kokosflingor till en ”lagom” kladdig smet. Blir den för hård – tillsätt lite lite vatten eller mjölk, för lös – tillsätt mer proteinpulver eller havregryn.
  2. Rulla till bollar och sen i kokos.
  3. Ät och njut eller ställ i kylen tills det är dags.

Skeptisk till ”nyttifierat” fika? Jo, klassiska vinner smakmässigt enligt mig, men dessa blev också extremt lyckade. Jag lät min mest kritiska jury (kidsen) avgöra och att Junior bad om en till får du se som högsta betyg. Prova och se om du håller med!? Kram! /A

Gillar du proteinchokladbollar rekommenderar jag även:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.