* Recept med reklam för TYNGRE *
Den trendiga glassen av keso!? Jag var skeptisk..
..TILLS jag provade och nu ytterligare en: kesoglass med choklad, krämig nougatpralin och knaprigt mandelöverdrag. Mmm.
Har du också bombats av kesoglass i sociala medier? Jag har fått upp massor av reels och först rynkat näsan, för ”hur gott kan det va med fryst, mixad keso”, men man ska ju aldrig döma ut något utan att prova själv. Och det är ju kanon med glass som fyller på proteindepåerna efter träningen lika bra som något annat proteinrikt mellanmål. Svalkande dessutom.. och gott?
Jag var tvungen att testa, nu en andra gång av Tyngres smarriga vassleproteinpulver med nougatpralinsmak. Hörs ju på namnet att det är ett lyckat koncept och det enda som behövs för det här receptet, förutom keso och valfri smaksättning. Choklad och mandel är gott i glass tycker jag, men det väljer du såklart själv.
Här hittar du receptet på min kesoglass med nötkräm och nedan alltså en ännu lyxigare choklad, nougatpralin och mandelvariant.
Kesoglass med choklad och nougatpralin
Ingredienser till ca 2 kesoglassar:
- 2 dl keso
- 1 dl vassleproteinpulver smak av nougatpralin eller choklad (alt. 1-2 msk kakao)
Ingredienser chokladsås:
- 2 msk kakao
- 2 msk vatten
- 2 msk sötströ
- 2 tsk kokosolja
- 1 nypa vaniljpulver
Gör så här:
- Kesoglass med choklad: Mixa keso med proteinpulver (alt kakao) tills du får en slät massa.
- Lägg glassform och frys i minst 2 timmar eller tills nästa dag.
- Chokladsås: Blanda ner alla ingredienser utom kokosolja i en kastrull.
- Koka upp under omrörning och låt sjuda någon minut.
- Tillsätt kokosolja och rör om.
- Låt svalna innan du doppar kesoglassen i såsen + annan topping om du önskar, t.ex. hackade mandel som mig, kokos eller strössel?
- In i frysen en stund igen till toppingen stelnat.
JOooo, ännu en succe! Härligt krämig nougatsmak i perfect match med choklad och mandel. Väl värd att testa om du vill variera din klassiska gräddglass med egen, proteinrik mellanmålsvariant.
Puss och njut! /A